Запорізькі поліцейські затримали підозрюваного у збуті зброї та наркотиків

966
0

Детективи поліції Запорізької області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань  провели ряд санкціонованих обшуків та вилучили зброю і наркотики.

19 березня детективи під час проведення слідчо-оперативних заходів, на автошляху на території Токмацького району, безпосередньо після скоєння злочину було затримано мешканця Токмака 1974 року народження. Останній збув громадянину зброю, боєприпаси та наркотики.

Крім того, в  ході проведення обшуку в селі Кутузівка поліцейські за місцем мешкання чоловіка 1977 року народження, виявили та вилучили:

— пістолет-кулемет «ППШ» калібру 7,62 мм;

— дві гвинтівки «СВТ» калібру 7,62 мм;

— два револьвера системи «Наган» калібру 7,62 мм;

— значну кількість набоїв калібру 7,62 мм до гвинтівки та пістолету.

Під час огляду місця події, із залученням працівників Вибухотехнічного управління, було вилучено: пістолет системи «Наган», 5 набоїв до нього, дві гранати РГД та два полімерних пакети з особливо небезпечним наркотичними засобами, (за попередніми даними – «амфетамін» та «марихуана»).

Також встановлено, що зловмисник на постійній основі збував зброю та боєприпаси. Фігуранта затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За обома фактами все вилучене направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Крім того, за фактом збуту наркотичних речовин відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.