У Запоріжжі реорганізують державну аудиторську службу

682
0

Державну аудиторську службу України незабаром реорганізують у Офіс фінансового контролю. Про це на брифінгу повідомив начальник Східного офісу Держаудитслужби у Запорізькій області Геннадій Ващенко.

Геннадій Ващенко, начальник Східного офісу Держаудитслужби у Запорізькій областіНаприкінці минулого року Уряд прийняв рішення щодо скорочення штатного персоналу Служби шляхом реорганізації на 30 %, повідомляє suspilne

«Якщо повернутись в історію навіть на 4 роки тому, коли ми пройшли реорганізацію з Держфінінспекції в аудиторську службу, у нас на території міст та районів існувало п’ять міжрайонних фінансових інспекції. На сьогодні увесь апарат розміщений в одній будівлі на чотирьох поверхах. Тобто якщо ми говоримо за міста обласного значення, районні центрі сільські, то наших підрозділів по області зараз немає. Тому таке майбутнє скорочення чисельності працівників нашої служби напевне позначиться негативно на стані фінансово-бюджетної дисципліни» — розповів Геннадій Ващенко.

У ході зустрічі із журналістами керівник контролюючого органу звітував щодо виконаної роботи за 2019 рік.

«У минулому році ми спрацювали, я вважаю, нормально та гідно, якщо нас порівнювати із іншими регіонами. Один з критеріїв за котрими можна оцінити нашу роботу, це ті кошти, котрі ми повернули у бюджет країни, виходячи с позиції скільки на нас витратили . Ми повернули більше, ніж на нас витратила держава. Крім того ми почали гідно новий рік. Одному з державних підприємств за результатами ревізії, котру ми проводили разом із співробітниками Національного антикорупційного бюро, повернуто живими грошима 25 мільйонів. Я вважаю, що це суттєва цифра та показник» — зазначив Геннадій Ващенко.