В містах і районах Запорізької області скасовано масові заходи

645
0

Але бережуть пам’ять про мужність і сміливість воїнів Перемоги.

В День пам’яті і примирення перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков разом із депутатом Запорізької обласної ради Олександром Кірковим вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти до Меморіалу Слави у Вільнянську.

Вітаючи всіх жителів Запорізької області із травневими святами, Єгор Семенков підкреслив:

— Це наше велике спільне свято. Тому міста, села, селища разом святкують День Перемоги. Люди цінують нашу спільну Перемогу, — сказав він і побажав, в першу чергу, всім учасникам бойових дій і ветеранам праці здоров’я, а всім запоріжцям – берегти в собі дух переможців.

На території Вільнянського району в живих залишилось всього 9  учасників бойових дій. Сьогодні представники обласної влади і міської влади Вільнянська відвідали кожного, хто має можливість прийняти гостей.

Один з них – Іван Степанович Макаров. Ця людина-легенда Вільнянщини готується 24 вересня відсвяткувати свій сторічний ювілей.

— Я достойно прожив свій вік. Маю 75 років трудового стажу. Але найголовніше, чого я досяг, — це брав участь у визволенні рідної землі від нацистів. І дуже хочу, щоб запоріжці завжди пам’ятали подвиг тих, хто в 1941 – 1945 роках поклав свої життя і здоров’я заради мирного неба сьогодні, — зазначив Іван Макаров.

Гості із задоволенням послухали спогади ветерана про його бойові і трудові досягнення і передали йому подарунки – запаси продуктів, вироблених виключно на території Вільнянщини і інших районів Запоріжжя і Запорізької області.

Всі заходи із вшанування пам’яті героїв-визволителів проходили із строгим дотриманням умов карантину.