Партія Зелених України дарує Запоріжжю нове обличчя — ФОТО

772
0

Як відомо, однією за найголовніших проблем свого міста запоріжці вважають його незадовільний екологічний стан. Занедбані парки та сквери, недостатня кількість зелених насаджень – все це турбує мешканців далеко не один рік. Але завдяки ентузіастам наше місто поступово стає кращим.

 

23 жовтня у сквері ім. Пушкіна Партія Зелених України долучилась до проекту по благоустрою цього об’єкту, а також взяла участь у підготовці території для встановлення пам’ятника Феліксу Мовчановському — видатному мешканцю Олександрівська (нині Запоріжжя), першому міському голові та очільнику міської управи. Цей проект партія реалізовує разом із Товариством польської культури ім. Св. Іоанна Павла ІІ та за підтримки наукової спільноти Запорізького національного університету.

Проект спрямований на покращення екологічної ситуації в нашому місті та передбачає масштабну реорганізацію скверу: це облаштування місць для відпочинку, упорядкування території, висаджування дерев тощо.

— Діяльність Партії Зелених України базується на принципах толерантності, гідності й захищеності прав людей – незалежно від їх віку, статусу, віросповідання тощо. Дуже раді, що нам вдалося взяти участь в такому проекті, бо одночасно вирішуємо кілька нагальних питань. Зокрема, це підтримка історико-культурної пам’яті Запорізького краю, захист довкілля, озеленення та створення нової рекреаційної зони.

Представники Партії Зелених України організували встановлення стели Феліксу Мовчановському, брали участь в озелененні та благоустрої території навколо неї. Цей сквер – амбітний проект, він має стати об’єднуючим фактором для всіх містян. Хотілося б, щоб майбутній мер Запоріжжя ознайомився з діяльністю Мовчановського, його масштабними проектами, які він втілив, з програмою нашої політичної сили і тими заходами, які вона проводить, і узяв це до уваги, — відзначив голова Запорізької обласної організації Партії Зелених України Дмитро Буркот.

— Мешканці Запоріжжя незадоволені станом навколишнього середовища – це факт, і вони постійно наголошують на тому, аби озелененню міста приділялося більше уваги, — каже проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького національного університету професор Олександр Гура. — Сьогодні ви бачите підсумки першого етапу робіт у сквері ім. Пушкіна: ми декілька тижнів приводили цю територію до ладу, висаджували дерева і таке інше.

Наразі я очолюю команду науковців, яке йде до Запорізької міської ради від Партії Зелених України. Нас цікавить не політика як така, а стан навколишнього середовища, можливість забезпечити комфортне життя для мешканців всього міста. Наприклад, на території Запорізького національного університету розташований великий зелений сквер, де дуже люблять відпочивати люди. Умовно кажучи, його ми хочемо розширити на все Запоріжжя, тому й беремо участь у таких акціях, — підкреслив він.