Чемпіонат світу з футболу наближається

2120
0

Найочікуваніша футбольна подія в 2022 році – це Чемпіонат світу в Катарі. У країні все готово до проведення турніру – стадіони, інфраструктура та інші важливі об’єкти. На 1 квітня призначено жеребкування фінальної стадії. Основна проблема в тому, що остаточний список команд, які поїдуть на Чемпіонат світу з футболу ще не відомий.

Скільки команд відібралося на ЧС 2022

Офіційно на ЧС їде 32 команди, що проходять відбір на своїх континентах. На даний момент відібралося тільки 13 команд. З них Катар, як господар турніру, дві збірні з Південної Америки і 10 з Європи.

У найближчі кілька місяців визначатимуться інші учасники турніру. У березні заплановані стикові матчі в Європі, де визначаться останні три учасники. За підсумками групового етапу в Південній Америці визначаться ще два фіналісти. Команда, яка займе 5 місце, отримає шанс через стикові матчі пробитися на ЧС.

В Африці також все вийшло на фінальну стадію. У березні відбудуться останні матчі. У них будуть визначені 5 щасливчиків. В Океанії через пандемію відбірковий раунд так і не стартував. Враховуючи, що збірних тут небагато, навесні все вирішиться. У зоні КОНКАКАФ і Азії також все вийшло на завершальну стадію. Залишилося провести по 1-2 матчі.

Особливості проведення ЧС в Катарі

Турнір пройде у вкрай незвичайний період. Зазвичай чемпіон визначався влітку, на початку липні. Тепер перші матчі пройдуть в 21 листопада, а фінал 18 грудня. Багато в чому це пов’язано з вкрай складним кліматом в Катарі. Влітку тут вкрай жарко, грати у футбол неймовірно складно.

Ще одна цікава особливість ЧС в Катарі-це компактність. Спеціально для проведення турніру було побудовано 7 стадіонів, ще один пройшов масштабну реконструкцію. Причому вони обладнані системою охолодження повітря, яка дозволить командам проводити матчі в комфортній атмосфері.

Найбільша відстань між стадіонами-це 75 км. відповідно, вболівальники зможуть без особливих труднощів добиратися для стадіонів. Організатори вже зараз пообіцяли, що громадський транспорт витримають серйозне навантаження і дозволить всім уболівальникам без проблем добиратися до спортивних об’єктів.