Більшість членів НАТО підтримують проведення миротворчої місії в Україні

2337
0

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що дедалі більше учасників НАТО схвалють миротворчу місію в Україні, але очікують підтримки від Альянсу.

Про це пише RMF24.

«Ми вже знаємо із ЗМІ за попередні дні, що були позитивні реакції з Данії та Литви . Сьогодні я можу сказати, що інші країни-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та спільного голосу від НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути точкова місія НАТО. Для тих, хто скептично налаштований, а такі були і в залі Європейської Ради, я хотів би, щоб вони уявляли, що вся Україна стає Маріуполем, розбомбленим місцем, куди люди втікають», — наголосив він.

За словами польського прем’єр-міністра, у такому випадку держави будуть вимушені прийняти «десятки мільйонів біженців» з України. Матеуш Моравецький додав, що, зважаючи на варварську поведінку президента РФ і росіян, можна уявити й гірші сценарії.

«На жаль, я можу уявити і гірші сценарії, тому презентація цієї концепції знаходить все більш благодатний ґрунт», — зазнчив прем’єр-міністр.

Читайте також:

Війна росії проти України: Оперативна інформація від Генштаба ЗСУ станом на 06.00 26.03.2022