Лідери країн G7 закликали Росію негайно вивести свої війська з України

2666
0

Лідери країн G7 заявили про свою підтримку Україні та закликали Росію негайно припинити військові дії і вивести свої війська. Про це йдеться у заяві «Великої сімки». Її оприлюднили після зустрічі лідерів цих країн у Брюсселі 24 березня.

Глави держав рішуче налаштовані на відновлення миру і стабільності та готові відстоювати міжнародне право. Також члени G7 обурені нападами на мирних громадян України та цивільну інфраструктуру, — пишуть Запорізькі Вісті.

«Ми, лідери Великої сімки, зустрілися в Брюсселі, прийнявши запрошення Німеччини, що головує у G7, для подальшого зміцнення співпраці і  обговорення подальших кроків через ситуацію, що виникла внаслідок невиправданої, неспровокованої та незаконної агресії Росії та війни, яку спричинив президент Путін проти незалежної та суверенної України. Ми підтримуємо уряд і народ України», — йдеться у заяві.

Також лідери засудили військову агресію Росії і наполягають, щоб російська влада негайно виконала наказ Міжнародного Суду про зупинення військових дій, які розпочалися 24 лютого на території України. «Ми підтримаємо фіксацію доказів військових злочинів. Осада Маріуполя та інших міст України, доведення до гуманітарної катастрофи неприйнятні. Росія має негайно забезпечити коридори в інші райони України, а також доставку гуманітарної допомоги до Маріуполя та інших міст, що перебувають у облозі», — заявили лідери.

Лідери Великої сімки закликали Білорусь утримуватися від використання своїх збройних сил проти України і пригрозили Лукашенку. Глави держав та урядів країн G7 вважають, що міжнародні організації не можуть більше підтримувати колишні відносини з Москвою. А також пообіцяли боротися проти можливої ​​кризи з постачанням продовольства у всьому світі, допомагати вразливим країнам та Україні, яким забезпечать безперебійне постачання продовольства.

Читайте також:

С сегодняшнего дня беженцы из Украины в Польше могут обменять гривны на злотые: что для этого нужно