Путін готує новий шантаж для світу: про це попередили МВС

3722
0

 РФ продовжує нарощувати чисельність своїх військ на різних напрямках. Путін починає маневрувати не лише у військовому плані.

Агресор має намір вдатися до газового шантажу. Про це в ефірі 24 каналу сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Думаю, що це початок великої глобальної гри Путіна, яка пов’язана зокрема із газовим шантажем Європи», – наголосив Денисенко.

За його словами, паралельно із бойовими діями, які для нас найважливіші, є ще й нафтогазовий фронт, насамперед газовий. Пєсков заявив, що з 1 квітня Росія не «займатиметься благодійністю»: мовляв, аби ви платите в рублях, або взагалі нічого не отримаєте.

Це напружує велику частину європейців і не тільки. Хоча G7 заявила, що не має наміру платити в рублях, починається період достатньо великої турбулентності у цьому плані,

– наголосив Денисенко.

Росія хоче натиснути на Європу: є 2 дуже важливі аспекти:

  •     одномоментно вимкнути газ у трубі неможливо. Якщо Росія говорить, що 1 квітня вимикає газ, то він все одно качатиметься приблизно 10 – 14 днів;
  •     саме на цей час припадає достатньо велика виплата «Газпрому» їхніх міжнародних зобов’язань.

«Росіяни «качатимуть» цю історію, щоб спробувати натиснути на Європу і змусити європейців бути більш поступливими», – зауважив радник глави МВС.

Читайте також:

Напад росії на Україну: Оперативна інформація станом на 06.00 29.03.2022 від Генштаба ЗСУ