Стало відомо чому путін не зможе застосувати ядерну зброю проти всього світу

3168
0

Ядерної війни, яку боїться весь світ і якою регулярно погрожує путін, може не бути. Адже навіть у випадку, якщо очільник Кремля віддасть відповідний наказ, «червону кнопку», ймовірно, не натиснуть.

Таку думку озвучив в ефірі одного з українських телеканалів розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв.

Журналіст-розслідувач звернув увагу, що у Росії розглядають можливість використовувати ядерну зброю. У цьому контексті він нагадав про путіна, який вже місяць ховається в бункері.

Грозєв із посиланням на «людей з російських спецслужб» розповів, що путін може дати розпорядження застосувати ядерну зброю у разі перспективи повного провалу захоплення Києва. Проте головний агресор боїться, що наказ просто не буде виконаний.

— Ця «червона кнопка» існує, але є 5 осіб, які повинні виконати всі ці приписи по ланцюжку до того, як ракета з ядерним запасом вилетить. Наші джерела впевнені, що знайдуться щонайменше кілька з цих п’яти, які не виконають цей наказ. Він розуміє, що такий ризик існує, тому навряд чи дасть цей наказ,

– сказав експерт.

В яких випадках Росія застосує ядерну зброю: версії Медведєва

  •     Коли по її території буде завдано удару з використанням засобів ядерного ураження.
  •     У разі будь-якого іншого застосування ядерної зброї проти Росії чи її союзників.
  •     Якщо буде зазіхання на критичну інфраструктуру, внаслідок якого російські сили ядерного стримування будуть паралізовані.
  •     У випадку акту агресії проти Росії чи її союзників, у результаті якого під загрозою було б існування країни.

Джерело

Напад росії на Україну: Оперативна інформація станом на 06.00 28.03.2022 від Генштаба ЗСУ