У Раді пропонують платити російським військовим за передану в розпорядження ЗСУ військову техніку

5255
0

До Верховної Ради України внесли законопроєкт, яким передбачається на законодавчому рівні встановити для російських військових виплати за добровільно передану Збройним силам України військову техніку в придатному для використання стані. Платити будуть від 10 тисяч до мільйона доларів США.

Документ за номером 7229 опубліковано на сайті Ради, передає «Слово і діло».

Так, переданий у розпорядження ЗСУ бойовий літак оцінили в мільйон доларів, бойовий вертоліт — 0,5 млн доларів, РСЗВ до 122 мм — 25 тисяч доларів, РСЗВ понад 122 мм — 35 тисяч доларів, танк або САУ — 100 тисяч доларів, БМП/БТР/БРДМ — 50 тисяч доларів, військовий автомобіль — 10 тисяч доларів. Кораблі оцінили наступним чином: корабель 1/2 рангу — мільйон доларів, корабель 3/4 рангу — 500 тисяч доларів, допоміжне військове судно — 200 тисяч доларів, малогабаритні бойові/розвідувальні кораблі — 50 тисяч доларів.

Особи з-поміж солдатів російської армії або інших російських структур, які передали техніку ЗСУ, отримають право на збереження в таємниці цього факту, а також нові документи з даними, гарантії безпеки їх перебування в Україні та, за бажанням, створення умов для виїзду в третю безпечну країну.

До речі, точно такі ж виплати передбачені для військовослужбовців ЗСУ, інших структур безпеки та оборони України, а також звичайних українців за трофейну російську техніку в придатному стані, передану в розпорядження ЗСУ.

Бояться і брешуть: путіна дезінформує власне оточення – Британія і США