Гравійний велосипед — універсальний двоколісний транспортний засіб

5779
0

Особливість інтернет-магазину Unisport полягає в тому, що ми маємо широкий асортимент спортивних товарів для покупця з будь-якими запитами та фінансовими можливостями. Особливою популярністю у наших покупців користуються велосипеди. Ми пропонуємо різні їх моделі — універсальні, гірські, шосейні, спортивні та гравійні велосипеди.

Що називають гравійним велосипедом та яке його призначення?

Гравійний велосипед має кілька назв:

  • «гібрид»,
  • «гравійник»,
  • «гравел» (від англ. Gravel, у перекладі українською мовою — «Гравій»).

Цей двоколісний транспортний засіб створено на базі конструкції шосейних велосипедів і, судячи з назви, його основне призначення — забезпечення пересування дорогами з гравійним покриттям.

Примітно, що аналогічно шосейним моделям гравійні велосипеди також різняться між собою широким розмаїттям модельного ряду. У їхній лінійці можна знайти легкі та швидкі туристичні та гоночні моделі. Власник такого велосипеда може не боятися зміни погодних умов, розмиття доріг та небезпеки підвищеного ковзання на трасі.

Гравійні велосипеди в Україні дуже затребувані за рахунок того, що вони легко долають труднощі бездоріжжя, забезпечуючи швидку і комфортну їзду путівцями, гравійними дорогами, лісовими стежками, по горбистій кам’янистій місцевості.

Які конструктивні особливості притаманні гравійним велосипедам?

Конструктивні особливості гравела обумовлені його призначенням — здатністю легкого переміщення кам’янистим і гравійним покриттям. Тому в конструкції таких велосипедів найпотужнішим і важливим елементом є потужна рама особливої ​​конфігурації з характерними для гравійника широкими зазорами коліс.

Такі зазори дозволяють йому легко долати бездоріжжя та розкислу грунтовку, передбачають можливість його оснастки парою широких та потужних протекторів. Рама у нього податлива, не жорстка, вона довша і нижча, ніж рама біля велосипеда для велокросу. Гравел виглядає солідно, він зручний в управлінні, здатний забезпечити швидку, комфортну та безпечну їзду.

Не можна також не відзначити наявність на рамі безлічі різних кріплень, завдяки яким велосипед можна оснастити різними корисними аксесуарами:

  • флягою,
  • крилами,
  • освітлювачами,
  • багажниками (переднім/заднім),
  • сідельною сумкою,
  • пляшкою з водою та іншим навісним обладнанням.

Кермо гравійного велосипеда досить широке, з нижніми ручками, що розходяться в сторони. Його конфігурація забезпечує велосипедисту хорошу керованість транспортом на ґрунтовій або кам’янистій дорозі, на пісках.

На що звертати увагу та де можна купити надійний гравел?

Звичайно, варто звернути увагу на вартість велосипеда. Так, ціна на гравійні велосипеди може бути різною, оскільки вони можуть бути оснащені різним набором функцій та відрізнятися конструктивно. Наприклад, від якості виготовлення та конфігурації рами залежить тип його осі, приводу (краще заднього) та гальм (краще дискових). Важливо, щоб усі ці складові були одного рівня якості та потужності.

Якщо ви вирішили обзавестися гравел байком, вам не завадить кілька порад:

  1. Вибирайте модель з дисковим типом гальм, ще краще, щоб вона була гідравлічною, але й механічна теж буде надійною.
  2. Осі повинні бути жорсткими, що надійно забезпечують безвідмовну роботу гальмівної системи на складній трасі.
  3. Якщо ви вибрали модель велосипеда з рамою з алюмінію, вилка повинна бути виготовлена ​​з карбону, щоб ваші руки менше відчували вібрацію під час руху. Те саме можна сказати й про підсідельний штир — краще, якщо він буде виготовлений з вуглепластику (карбону).
  4. Вибір шатунів залежить від того навантаження, якому буде схильний велосипед. Кількість великих і малих зубців на них має відповідати навантаженню на велосипед, щоб у вас не було проблем, наприклад, з рухом вгору та ще й з вантажем.

Якісно виготовлений та надійний гравел-байк вигідно купити у Києві, Одесі, Харкові та інших регіонах України можна на сайті https://unisport.ua/ua/ інтернет-магазину Unisport. Відвідавши наш магазин, ви залишитеся задоволені своїм вибором та покупкою, а також доброзичливістю нашого персоналу.