У Запоріжжі на деяких маршрутах зробили безкоштовний проїзд: подробиці

6472
0

Нині містом курсує комунальний електротранспорт, у якому проїзд є безоплатним

У Запоріжжі продовжує працювати електротранспорт. Його робота не припинялась від самого початку війни.

Як повідомили в прес-службі Запорізької міської ради, через те, що всі комунальні автобуси задіяні для евакуації українців з тимчасово окупованих територій, у місті продовжують курсувати трамваї та тролейбуси.

Зазначимо, що з початку роботи гуманітарних коридорів мужні водії, ризикуючи власними життями, вже здійснили 118 виїздів до Маріуполя, Бердянська, Мангуша, Гуляйполя, Кам’янки, Поліг та Оріхова для евакуації населення.

Крім того, за рішенням міської влади проїзд в електротранспорті наразі є безкоштовним для всіх запоріжців.

Так, електротранспорт продовжує працювати з 7:00 до 19:00. Трамваї курсують за шістьма маршрутами, так само, як і тролейбуси. Крім того був відкритий новий тролейбусний маршрут, який з’єднує Шевченківський район та Південний мікрорайон.

З кожним днем на маршрути виходить дедалі більше одиниць електротранспорту. Для прикладу: у березні на маршрути щоденно виходило 30 трамваїв. А починаючи з 11 квітня, їхня кількість збільшилася до тридцяти шести.

Що стосується тролейбусів, то з березня по квітень кількість працюючих у місті одиниць цього транспорту збільшилася з двадцяти чотирьох до тридцяти п’яти.