Громадянам на тимчасово окупованій території Запорізької області відповідно до законодавства України нараховуються та виплачуються всі соціальні виплати

3031
0

Про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух заявив в інтерв‘ю Укрінформу.

«Складно, але всі соціальні виплати нараховуються і виплачуються. Де немає можливості виплачувати, вони нараховуються. Були проблеми з пенсіями, бо деякі люди продовжували отримувати їх готівкою. Зараз більшість громадян переведені на безготівкові пенсійні виплати. Зарплата виплачується. Звісно, якщо зафіксовано співпрацю з окупаційними військами, фінансування припиняється», – розповів керівник Запорізької ОВА.

Старух підкреслив, що процедура нарахування соціальних виплат відбувається в межах чинного законодавства України. За його словами, створена спеціальна комісія, до складу якої входять усі органи місцевого самоврядування.

«Наприклад, міський голова та виконком чітко розуміють, що відбувається з певним комунальним підприємством, хто співпрацює з окупантами. Вони надають пропозиції щодо блокування рахунків, що невідкладно й робиться», – пояснив голова Запорізької ОВА.