Як обрати обігрівач на зиму? Порівняння існуючих типів тепловентиляторів

2706
0

В даній статті розглянемо, які типи тепловентиляторів існують на ринку, та чим вони відрізняються між собою. Широкий вибір електричних обігрівачів пропонує магазин Karat-elektro.in.ua

Основне, чим відрізняються один від одного, тепловентилятори – це тип нагрівального елемента. Він може бути спірального типу, трубчастого та керамічного. Охарактеризуємо кожен із них, щоб зрозуміти, яким елементом має бути оснащений найкращий тепловентилятор.

Тепловентилятори зі спіраллю

Спіральний елемент виготовлений, як правило, з ніхрому. Він є тоненьким дротом, намотаним на керамічну основу. Відкрите виконання являє собою нічим не захищені дротяні витки, а закрите – ті ж витки, поміщені у скляний резервуар, усередині якого немає теплоносія. При цьому дріт нагрівається до 1000 градусів, що є небезпечним – адже при перекиданні незахищений або погано захищений нагрівальний елемент може призвести до пожежі.

Крім того, згодом на поверхні ніхромового дроту накопичується пил, який тліє і погано пахне при включенні обігрівача. Адже він через конструкційні особливості змушений працювати при високих температурах. Проте відкритого полум’я, при якому можливе спалювання кисню, тут не буде ніколи – нагрівання спіралі відбувається під дією електрики.

Тому твердження, що даний тип обігрівачів кисень все ж таки спалює, є свідомо хибним. Це на руку продавцям, які продають інші моделі, ось вони розпускають чутки.

Керамічний тепловентилятор

Обігрівач електричний керамічний має склокерамічний нагрівальний елемент працює інакше, ніж ніхромовий. Гріється він не більше, ніж до 150 градусів, тому такі тепловентилятори безпечніші для дому. Виготовляють керамічну деталь декількома способами, але найчастіше застосовують наступний: порошок пресують, а потім обпікають у печі за високої температури.
Слід зазначити, що з виготовлення нагрівальних елементів використовується як склокераміка, а й металлокерамика. Вони мають схожу конструкцію та характеристики зі спіральними елементами. Відмінність полягає в тому, що спіраль з ніхрому знаходиться всередині корпусу не зі скла, а з кераміки. Завдяки цьому пожежна безпека підвищується.

Теплові пушки з ТЕНом

Тен (трубчастий елемент для нагрівання) — це і є трубка, виконана з металу або кварцу, всередині якої є графітовий або дротяний стержень. Між ними насипається кварцовий пісок, а також додається окис марганцю.

Він необхідний у тому, щоб тепло, одержуване від електрики, розподілялося рівномірно по всій площі нагрівального елемента. Завдяки такій конструкції тена гріється вже не до 1000 градусів, як спіральний елемент, а лише до 500 градусів. Відповідно, вдвічі зросте термін служби. На жаль, зросте й ціна.

Так як тен здатний багаторазово збільшити потужність тепловентилятора, такі пристрої більше застосовні не в побуті, а на виробництві, гаражах і підсобних приміщеннях. Там вони звуться «теплові гармати», маючи потужність від 2,5 Вт і вище.

Джерело: karat-elektro.in.ua