Президент Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіків

2697
0

На чергову петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон для чоловіків Зеленський відповів таке: усі заборони знімуть після закінчення військового стану.

Про це йдеться у відповіді президента Володимира Зеленського на петицію.

Зеленський вкотре наголосив, що обмеження на виїзд за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду планується лише після завершення дії воєнного стану.

У відповіді на петицію президент нагадав, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету та територіальної цілісності держави є справою всього народу, і не може бути привілеїв, зокрема щодо професійної приналежності.

 «При цьому комплектування Збройних сил України та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду і раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку в навчальних військових частинах (навчальних центрах, полігонах, кафедрах підготовки та підвищення кваліфікації тощо) .)», – йдеться у відповіді.

Крім цього, громадяни, які перебувають у запасі та не покликані на військову службу, під час мобілізації можуть бути залучені до виконання робіт, що мають оборонний характер, заявив Зеленський.

Ми є у Телеграм-каналі, приєднуйтесь! Аналітика, головні новини країни, світу.

«Указом президента України визначено, що на період дії правового режиму воєнного стану конституційні права та свободи людини та громадянина, передбачені, зокрема, статтею 33 Конституції України, можуть обмежуватися. Скасування зазначених обмежень передбачається після завершення дії правового режиму військового стану», – відповів Зеленський.

Нагадаємо, що вчора, 15 серпня, Верховна Рада продовжила військовий стан та мобілізацію до 21 листопада 2022 року.

Українців попереджають про те, що Білорусь готується нанести авіаудар, -ФОТО