Війна. Щодо ситуації на Запорізькому напрямку

1952
0

Триває 175 доба війни Росії проти України. Про те, яка ситуація склалася на Запорізькому напрямку, розповів в.о мера Анатолій Куртєв.

— Запоріжці!

Вже сто сімдесят п’яту добу відважні українські воїни невтомно захищають свободу і незалежність нашої держави та боронять рідні землі від рашистських окупантів. І вже сто сімдесят п’ятий день ми з вами маємо можливість засинати і прокидатись у вільному українському Запоріжжі. Безмежна вдячність за це нашим захисникам та захисницям.

Щодо ситуації на лінії фронту на Запорізькому напрямку, то на цей час вона залишається майже незмінною. Противник, як і раніше, продовжує обстрілювати позиції наших бійців. Зокрема, учора ворожі обстріли було зафіксовано у Пологівському та у Василівському районах. А біля села Щербаки, що на Оріхівщині, рашисти знову нанесли авіаудар. Також відомо, що в районах сіл Інженерного та Українського Пологівського району ворог замінував місцевість.

Окрім того, за інформацією Генштабу, минулої доби окупанти вели наступальні бої в районі села Шевченкове. Однак вони отримали жорстку відсіч від українських бійців і відійшли.

Разом з тим російські воєнні злочинці продовжують цинічно обстрілювати мирні міста та села нашої області. Тільки протягом минулої доби до Головного управління Національної поліції надійшло вісімнадцять повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в Пологівському районі, — розповів Анатолій Куртєв.

Чечня і Центральна Азія відправляють на війну до України чотири батальйони «добровольців»