Нову «Фукусіму» на ЗАЕС ледь не влаштували загарбники РФ

3429
0

Країна-терорист Росія тричі мало не влаштували на Запорізькій АЕС нову «Фукусіму», на станції залишається висока загроза атомної катастрофи, а персоналу заборонили залишати межі об’єкту.

Про це заявив генеральний директор національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Петро Котін.

З кожним днем ситуація на ЗАЕС та в Енергодарі ​​погіршується, божевільні дії загарбників вже тричі могли призвести до жахливої трагедії за прикладом японської «Фукусіми».

Нещодавно окупанти в черговий раз обстріляли станцію, чим пошкодили адміністративну будівлю, навчальний центр та один із блоків ядерного об’єкту, розташованого в Енергодарі. До тогож, окупанти чинять фізичний та психологічний тиск на персонал Запорізької АЕС, змушуючи співробітників перейти на бік злодіїв.

«Вони складують обладнання та вантажівки, що створює високу загрозу пожежі. Ніхто не знає, що зберігається в цих вантажівках. Зараз персонал намагаються змусити підписати з РФ трудові договори. У персоналу є вибір — або підписати ці договори, або зазнати побиття і тортур. Людям заборонено залишати межі АЕС», — каже гендиректор «Енергоатому», додаючи, що з моменту захоплення ядерного об’єкту безвісти зникли понад 100 осіб, яких росіяни вивозили у невідомому напрямку.

 

Працездатність ядерного об’єкта в Енергодарі безпосередньо залежить від електроживлення. Під час зупинки системи охолодження розпочинається розплавлення паливних стрижнів реакторів, що може призвезти до трагедії. Подібний сценарій можна порівняти з аварією на японській «Фукусімі», коли система електропостачання була зруйнована сильним цунамі, а за кілька годин почалося розплавлення важливих елементів.

Из Васильевки в сторону Запорожья не могут выехать несколько тысяч человек