275 доба війни. Ситуація на Запорізькому напрямку

5557
0

Противник двісті сімдесят п’яту добу веде повномасштабну  збройну агресію проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів ЗАПОРІЖЖЯ, КОМИШУВАХА, ЧЕРВОНЕ, МАЛИНІВКА, МАЛІ ЩЕРБАКИ, ОЛЬГІВСЬКЕ, НОВОАНДРІЇВКА, НОВОДАНИЛІВКА, ЩЕРБАКИ, ЧАРІВНЕ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, ГУЛЯЙПОЛЕ, ОРІХІВ, КАМ’ЯНСЬЕ.

Надійшло 32 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 49 осіб, з них — 9 діти.

Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 23 листопада районів зосередження живої сили та військової техніки загарбників в населеному пункті Зелений Яр Запорізької області. Втрати противника склали 2 вантажних автомобіля, понад 15 поранених та 20 загиблих військовослужбовців.

В населеному пункті Мостове Запорізької області російські окупанти змушують місцеве населення переоформлювати документи на нерухомість та землю відповідно до законодавства російської федерації.  У разі відмови погрожують “націоналізувати”, тобто просто забрати це нерухоме майно.

Джерело: ЗОВА

У Мелітополі колаборанти здаються спецслужбам: ДЕТАЛІ