Правила користування дуйчиками

4243
0

Дуйчик (тепловентилятор) – поширений вид обігрівачів, який отримав популярність завдяки такій властивості як швидкий обігрів помешкання при компактних розмірах і невеликої ваги. Він мобільний, не потребує складного монтажу – достатньо поставити на вільне місце на столі чи підлозі та під’єднати до електромережі. Але щоб збільшити період експлуатації приладу, потрібно дотримуватися всіх правил користування, догляду, зберігання.

Основи дбайливого користування

Кожна модель обігрівача має індивідуальні особливості. Але існують загальні правила користування, які забезпечують нормальну роботу пристрою.

  1. Дотримання усіх положень інструкції по експлуатації. Виробник додає до комплектації пристрою детальне роз’яснення щодо правильного збору, підключення, використання. Чітке дотримання всіх пунктів стане гарантією надійної роботи та виключає вину користувача у разі виникнення технічного збою.
  2. Вільне від інших об’єктів розташування обігрівача. Встановлювати прилад необхідно на вільному місці з відсутністю поряд предметів та речей, які б заважали роботі. Пристрій має мати безперешкодний доступ до повітря.
  3. Встановлення в недосяжному для дітей та домашніх улюбленців місці. В першу чергу це робиться для захисту самої малечі та хатніх тварин, а також для уникнення пошкоджень приладу.
  4. Контроль за роботою обігрівача. Забороняється залишати увімкнений пристрій без догляду. Якщо необхідно на якийсь час покинути домівку, прилад потрібно вимкнути. Те саме робиться й у нічний час, коли родина лягає спати.

Дотримання цих положень вбереже обігрівач від поломок. Якщо ви придбали дуйчик в Одесі, при експлуатації дотримуйтесь вище зазначених правил.

Чищення, зберігання, транспортування дуйчика

Правильний догляд за пристроєм збільшить термін його експлуатації. Необхідно слідкувати за станом системи охолодження електродвигуна, виконувати очищення зовнішньої поверхні корпусу м’якою тканиною без використання абразивних, спиртовмісних речовин, розчинників. Бажано чистити вентиляційні отвори побутовим пилососом не менше двох разів кожного року.

В жодному разі не дозволяється мити пристрій під проточною водою. Необхідно виключати будь-які можливості потрапляння води всередину.

Зберігається прилад в безпечному, сухому, вентильованому місці. Транспортувати можна усіма видами критого транспорту при температурі повітря від -10 до +40 °С та вологості не більше 80%. Пакування при перевезенні повинно виключати всі можливі удари та трясіння, які можуть стати причиною пошкоджень.

Тепловентилятор – гарне рішення в якості швидкого, хоча й не постійного, обігріву оселі. Тим паче, що Алло в Одесі пропонує своїм покупцям гарний вибір цих пристроїв. Але яку б модель не обрали, варто пам’ятати, що правильна експлуатація та гарний догляд – запорука довгої, безперебійної роботи обігрівача.