Удар РФ по Запоріжжю: ПАТ «Мотор Січі» майже знищено, — подробиці

4786
0

18 листопада, близько 22:35, Росія нанесла масований ракетний удар по Запоріжжю, загалом по місту влучили п’ять ракет.

Про це пише Прес-центр.

Комплекси С-300 вдарили по авіабудівному підприємству Запоріжжя ПАТ «Мотор Січ», внаслідок чого було знищено виробництво та випробування авіаційних двигунів, які виготовлялись на «Мотор Січі» для ракетних комплексів.

На превеликий жаль, один співробітник підприємства загинув. Також, сім працівників отримали поранення різного ступеню важкості, зазнали руйнувань цехи підприємства, знищені високоточні станки з ЧПУ, частково зруйновані підземні комунікації, розбито стіни та дах будівлі.

Цим злочином займається Запорізька обласна прокуратура, вже розпочато досудове розслідування чергового злочину Російської Федерації, які завдали масованого ракетного удару:

«Внаслідок ворожої атаки загинула людина. Отримало руйнування одне з промислових підприємств. Вибуховою хвилею пошкоджено багатоповерхівки, розташовані поруч», – кажуть у Запорізькій обласній прокуратурі.

За фактом обстрілу було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, а також умисне вбивство). Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Загарбники несуть важкі втрати: на Запоріжжі ЗСУ вдарили по позиціях росіян