У заповіднику «Хортиця» запрошують на зустріч з первоцвітами

7962
0

Співробітники заповідника «Хортиця» влаштують трансляцію квітів з острова онлайн та розкажуть про них багато цікавого

Зараз у природі у Запоріжжі — яскравий сезон весіннього цвітіння. На Хортиці завжди гарна весна, цвітуть різноманітні квіти, серед них є й доволі рідкісні, занесені до Червоної книги України. (Фоторепортаж з острова дивіться за посиланням).

На жаль, ворог вже другий рік позбавив нас можливості гуляти на Хортиці — під час воєнного стану діє заборона. Але співробітники Національного заповідника придумали, як показати первоцвіти — покажуть їх онлайн на великому екрані, де квіти можна буде добре розгледіти. Онлайн-екскурсія відбудеться у п’ятницю ввечері.

— Оголошуємо зустріч з первоцвітами острова Хортиця в Музейних студіях «Місто за порогами», — повідомили у соцмережах заповідника «Хортиця». — Первоцвіти вийдуть до нас в ефір на великому екрані. А спікер, який буде разом з ними представить їх Величність (та Маленькість), щоб ми всі разом могли ними милуватись та захоплюватись їх красою. Одразу після цього відбудеться лекція про первоцвіти від нашого Сергія Василенка, який знає про них все-все.

Музейні студії «Місто за порогами» — це також один з туристичних об’єктів Національного заповідника «Хортиця» — виставкова локація у центрі міста. Адреса: бул. Центральний, 3 (вхід через «Будинок взуття», 2-й поверх). Зараз там можна подивитись виставку «Запоріжжя крізь віки: поступи героїчної історії».

21 квітня о 16.00 — онлайн-екскурсія з острова Хортиця і лекція «Первоцвіти острова Хортиця» від старшого наукового співробітника сектору охорони природи Національного заповідника «Хортиця» Сергія Василенка.

Вхід — 80 грн., пільговий — 40 грн.

Телефон для довідок 095-914-77-06.