Як правильно вибирати оправу для медичних окулярів?

3101
0

Поради офтальмолога та огляд трендових моделей 2023 року

Вже не існує чіткого розподілу на медичні та сонцезахисні окуляри. В каталогах медичних оправ представлене таке ж різноманіття форм та кольорів, як у сонцезахисних аксесуарів. Ви можете придбати окуляри для корекції зору у формі авіатор, вайфарер, панто чи трендових багатокутників. Але оправу варто сприймати як медичний виріб, обираючи її з урахуванням рецепта від офтальмолога та особливості посадки очей.

Головне правило вибору медичної оправи

Якщо ви хочете мати гострий зір без оптичних спотворень, слідкуйте, щоб геометричний центр лінз розташовувався напроти зіниць. Особливо уважними варто бути з окулярами у стилі оверсайз, які виходять за межі обличчя. Такі моделі не підходять людям з близько посадженими очима, адже зіниці будуть зміщуватись до центрального краю світлового прорізу. Також не варто обирати занадто маленькі окуляри у стилі Гаррі Поттера, якщо у вас широко посаджені очі.

Запам’ятайте ознаки ідеально посаджених окулярів:

  • Завушники розташовані паралельно до скронь, але не торкаються шкіри;
  • Рамка виходить за межі обличчя на 3-4 мм;
  • Оправа тримається на переніссі, але не налягає на щоки;
  • Кінчики завушників загинаються чітко за вухами;
  • Окуляри не ковзають по переніссі та не зміщуються, коли ви дивитесь донизу або хитаєте головою у різні боки.

Обрати зручні окуляри можна навіть в інтернет-магазині, якщо продавець вказав розміри виробу. Погляньте як представлені оправи на сайті https://kyivlinza.ua/catalog/opravy/ оптики Київлінза. Окрім фотографій товару у різних ракурсах, там є фото оправи на обличчі, а також детальні заміри. Продавець вказує загальну ширину обрамлення, яке легко зіставити з шириною обличчя, а також параметри зека, щоб ви могли пересвідчитися у попаданні зіниці в оптичний центр лінзи.

PO87RZn6BW--D-5B9RYJwiIsYlcxIsy5KXDSIUX-yEwMQcFrDKpiajP73ZrkYmFvC3vz7uXUkgTxRk30SS84dTcZAvgbLgU_Xz2kxPfakeOvM91S8KprmOnpSqzOfzdTEuSEt5VgyDh-5U9vKxMNT7c

Найпопулярніші оправи 2023 року

Тепер ви можете обирати форму та колір обрамлення, яке пасуватиме до вашого обличчя та стилю. Головним трендом цього року є напівпрозорі та прозорі окуляри різних форм. Такі моделі зустрічаються у чоловічих та жіночих колекціях.

Не менш популярними будуть тонкі металеві рамки геометричних форм. Круглі, овальні чи багатокутні — це улюблені обрамлення школярів та молоді. Вони однаково пасують хлопцям та дівчатам.

У жіночих колекціях більшості виробників є акцентні окуляри з виразними принтами. Цього року актуальними залишається принт савана, також різні імітації рогових оправ. Зазвичай вони мають форму котяче око, метелики або овал.

Більше стильних оправ шукайте у каталозі Київлінза, де представлено понад 2500 моделей для чоловіків, жінок та дітей. Обирайте будь-яке обрамлення для окулярів, незважаючи на ціну, адже у цьому магазині усі товари мають єдину вартість — 430 грн. Це стосується навіть металевих виробів із матеріалу B-Titanium.