Пилозбірники для пилососів Samsung: у чому відмінності та як вибрати відповідний

1738
0

Samsung — один з лідерів на ринку побутової техніки, що випускає безліч моделей пилососів з різними типами пилозбірників. І самостійно розібратися в перевагах і обмеженнях кожного — трудомісткий процес. Розповідаємо, що пропонує південнокорейський бренд і як вибрати відповідний варіант для своїх потреб.

Паперові пилозбірники

Паперові пилозбірники — найдешевший і найпоширеніший тип. Він підходить для всіх моделей, незалежно від ціни на пилососи Самсунг. Витратник вирізняється низькою вартістю, легко замінюється і не потребує додаткового очищення. Однак це найменш ефективний вид щодо фільтрації та може викликати алергії у деяких користувачів. Їх потрібно міняти після кожного прибирання або як мінімум раз на місяць.

Паперовий пилозбірник підходить тим, хто не страждає на запальні захворювання, не дуже часто використовує пилосос і хоче економити на витратних матеріалах. Однак якщо ви хочете отримати якісніше очищення повітря і продовжити термін служби вашого пилососа, варто розглянути інші типи.

Синтетичні пилозбірники

Найсучасніший і якісніший тип, що має високу ефективність фільтрації, довгий термін служби та гіпоалергенні властивості. Він також легко замінюється.

Витратні матеріали складаються з декількох шарів синтетичного матеріалу, який оснащений мікроскопічними порами. Це дає змогу пропускати повітря, але затримувати до 99% пилу і сміття, включно з найдрібнішими частинками. Контейнер забезпечує глибше очищення повітря і захищає здоров’я людей з алергією або астмою.

Крім того, синтетичні пилозбірники мають більший об’єм і не втрачають свою ефективність під час заповнення. Їх можна міняти рідше ніж паперові, приблизно раз на три місяці. Такий варіант підходить користувачам, які часто використовують пилосос і тим, хто хоче отримати якісніше очищення повітря.

Контейнери для пилу

Контейнери для пилу — найбільш просунутий та інноваційний тип. Пилозбірник не потребує заміни, оскільки є постійним елементом пилососа і має найвищу ефективність фільтрації. Аксесуар являє собою прозору місткість, в яку збирається пил і сміття з повітря.

Такі пилозбірники мають багатошарову систему фільтрації, що вловлює до 99.999% пилу та сміття, включно з найдрібнішими частинками. Вони забезпечують найглибше очищення повітря і затримують практично всі алергени.

Контейнер потрібно регулярно спустошувати та чистити, проте це не буде проблемою. Samsung розробили систему Clean Station. Станція підключається до пилососа й автоматично видаляє зібраний пил без контакту з ним. Ви вставляєте контейнер, і система починає працювати.

Clean Station використовує потужний повітряний потік і фільтри, що не пропускають пил назад у повітря. Станція містить свій власний пилозбірник, його потрібно міняти раз на два місяці. Завдяки цьому ви рятуєтеся від необхідності самостійно спустошувати та чистити контейнер.