Срочно! Запорожцев просят спасти жизнь беременной бездомной девушке (ФОТО)

1135
0

В Мелитопольском районе (с. Терпение) Запорожской области едва не погибла от холода и голода 21-летняя беременная девушка, которая не имеет определённого места жительства и является сиротой.

Девушка находится на 8-м месяце беременности и живёт в шокирующих условиях. Она обратилась за помощью в местную ЦРБ — едва добрела до медучреждения — ослабленная и больная, но там ей отказали в лечении и постановке на учёт.

О том, что происходит написал на своей странице в Фейсбуке депутат областного совета Евгений Демьяненко:

— Багато високо посадовців кажуть про покращення в нашої державі, але чомусь це покращення не відчувається у багатьох людей населення, якось воно пройшло їх стороною.
До мене, як депутата Запорізької обласної ради, звернулася голова громадської організації Марина Чабан, з проханням допомогти в вирішенні питання стосовно дівчини Чморової Олени (21 рік) , яка є сиротою та вагітна на восьмому місяці. Вона проживає в с. Терпіння ( якщо ці умови можливо назвати умовами проживання). Від голодування їй стало дуже погано, неділю назад місцеві лікарі селища відвезли дівчину до Центральної Районної Лікарні, де їй було відказано в допомозі та дівчина 5 годин (вагітна на 8 місяці) добиралася до дому пішки в морози. Тому що вона зовсім без грошей, до речі чомусь вагітну дівчину відмовили в постановці на облік в Мелітополі і у неї навіть немає обмінної карти (прописка в неї Генічеського району, але проживає в с.Терпіння, що є підтвердження довідки з сільської ради їй для постановки на облік, що вона в селищі проживала без прописки ). В ЦРЛ лікар відмовив категорично , сказав: « Народжуй де хочеш ,тут тебе не візьме не один пологовий будинок». Завдяки втручанню Марини Чабан, дівчину поклали на лікування до ЦРЛ, зараз в неї від переохолодження запалення нирок, але як з’ясовується грошей на лікування зовсім немає в ЦРЛ, приходиться збирати на лікування, їжу у тих хто відгукнеться. Вчора закінчилися медикаменти на лікування цієї дівчини, які придбали за власні кошти ті, хто взявся допомагати цій вагітній дівчині. До тих пір, поки сьогодні ми не принесли медикаменти, ніякого лікування не було. Здається, що де яких лікарів зовсім не турбує що це сирота, вона вагітна, голодувала, що їй треба допомога хоча б на першому етапу.
Ось така в нас безкоштовна медицина та відношення лікарів до незахищених верств населення. Хоча повинна бути, згідно головного документу Держави «Конституція України», де чітко позначено «Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.» .
Якщо хтось може допомогти цій дівчині ( треба кошти на лікування, харчування, в подальшому на транспортування її до Бердянського дому матері та дитини) можете зв’язатися з Мариною Чабан, яка взяла на себе піклування про неї, за телефоном 096-131-09-99, — пишет депутат.