Оцінки адвоката Титича

1053
0

Помічено, що середа — це у нас, зазвичай, день гучних викриттів. Дещо відбувається і у четвер, і навіть тоді, коли “пахари-краснодеревшики” із Верховної Ради хором поїхали до Мальдівів.

Зокрема, вчора ми мали три топ-новини. Найголовніше, що Майк Помпео — чинний директор ЦРУ — узгоджений Сенатом на посаді держсекретаря США. У Помпео репутація “яструба”, і в Росії вже чухають потилицю після цієї новини.

В Україні ж після появи відразу кількох рейтингів — і того, що першим тепер екс-міністр оборони Гриценко, і того, що перша таки Тимошенко, а Порошенко — шостий, з’явилися результати й “респектабельного” “Соціса”. Виявляється, що рівень довіри до лідера — Юлії Тимошенко — всього 8,9%. Далі йдуть Порошенко (7,9%) і Гриценко (7,7%) . У співака Святослава Вакарчука — 6,9%, а у Юрія Бойка від Опблоку — 6,5%.

Відразу зазначимо, що першопричина останнього рейтингу — показати і Тимошенко, і Гриценку, що вони нічим не кращі від Порошенка (і хай не задирають носа!). А головне ж — це втягнути за вуха в топ-п’ятірку гонки Св. Вакарчука. Так тягли свого часу “генератора випадкових фраз” на прізвище Кличко, так все і цього разу. Тому з нетерпінням очікуємо, що і Вакарчук офіційно стартуватиме в передвиборчій гонці саме з нашого “Коzак-палацу”.

Тим часом дав про себе знати екс-міністр внутрішніх справ (це він керував розстрілом Майдану) Захарченко: «По его словам, 20 февраля 2014 года обстановка на Майдане между 7.00 и 8.00 была спокойной. «Мне шли доклады, что бойцы устали, более суток не спали. Часть отдыхала прямо на земле. Первый выстрел прозвучал, и этим выстрелом был убит сотрудник черниговского «Беркута» [Владимир] Зубок. Пуля попала ему в ключицу, прошла через все жизненно важные органы и вышла через печень… Этот выстрел был произведен тем человеком, который сегодня делает заявления, по фамилии Бубенчик», – заявил экс-глава МВД». («Гордон.ua», 26.04.2018 р.)

У нас залишається надія, що «зізнання» провокатора Бубенчика організували все ж не українські, а якісь ворожі спецслужби. Втім, це такі безнадійні сподівання! Адже владі потрібно обілити сьогоднішній “нью-Беркут”, гарантувати йому повну безкарність у випадку майбутніх розстрілів, і через те брехун Бубенчик дуже згодився. Хоча ні його “зізнання”, ні інформація Захарченка не мають нічого спільного з реаліями, закарбованими навіть у “Вікіпедії”.

Втім є й свідчення адвоката родичів “Небесної сотні” Віталія Титича. Той дав розлоге інтерв’ю, яке “Гордон.ua” розбив на цілу низку окремих матеріалів. Ось перший і ключовий: “Адвокат Небесной сотни Тытыч: Хочу достучаться до мозга читателей: с чего вы взяли, что Бубенчик – участник Майдана, откуда такая презумпция?”

В інтерв’ю адвокат заявив, що “так называемый закон об амнистии – «О недопущении преследования и наказания лиц в связи с событиями, которые имели место во время проведения мирных собраний» является проблемным с юридической точки зрения… «И чем именно с точки зрения написанного в этом законе Бубенчик отличается от титушки?.. С чего вы взяли, что Бубенчик – участник Майдана, откуда такая презумпция? А, он сам вам сказал…» – продолжил адвокат. Он добавил, что завтра экс-командир «Беркута» Дмитрий Садовник может вернуться в Украину и заявить: «Я тоже участник Майдана, выполнял спецоперацию, расстреливал людей на Институтской»…
У зв’язку з цим вже не дивує наступний заголовок «Гордона»: «В суде обвиняемые из «черной роты» «Беркута» потекли, готовы были давать показания. И вдруг появляется Бубенчик со своими интервью”.
З’явився “несподівано” чи своєчасно — “вот в чем вопрос”…
І ще: “Адвокат Небесной сотни Тытыч: Стандартная тактика спецслужб – создание ультранационалистических организаций или инфильтрация туда своих агентов”.
Ой, Господи! Та за Кучми з Януковичем і у нас в Запоріжжі таких випадків було тьма, згадайте хоча історію з відрізаною головою пам’ятника Сталіну.

Та й зараз подібні речі — ледь не щодня! Ось одна львівська дурепа начебто необережно в Facebook вийшла ледь не з вітанням до дня народження Гітлера. І диво дивне: виявляється, що її сторінку там читає вся Україна й Росія! Де вже другий тиждень хвилю котять: “Львів, “Свобода”, фашизм, нацисти”… Як своєчасно на самому початку передвиборчої кампанії дівиця свій пост розмістила…
А ось ще один епізод інтерв’ю адвоката Титича: «В Украине много «законов про амнистию» было, но именно этот– юридический трэш и идиотизм. Он направлен не на амнистию как таковую, а на нерасследование всех преступлений на Майдане. До того все амнистии были направлены, условно говоря, на «порешать», «не нашим, не вашим», а этот закон направлен именно на нерасследование”…
Тытыч считает, что “ключ к расследованию убийства Небесной сотни лежит в расследовании смертей силовиков на Майдане. Ключ и к расследованию преступлений, и к тому, чтобы предотвратить уничтожение Украины как государства»,– добавил он».
Тут ми вставимо і свої п’ять копійок. Ще раз зауважимо: 20.02.2014 р. на ІНСТИТУТСЬКІЙ загинуло двоє «беркутівців». Навіщо? Щоб подати картинку громадянської війни в Україні, а не злочинного розстрілу беззбройних людей на Майдані. До речі, всі загиблі майданівці, а це десятки людей, були без зброї в руках. Путіну ж була потрібна “правильна” картинка, щоб налякати Крим і “Новоросію”, виправдати свою агресію і роздмухати в середовищі російської “вати” настрої “Так этим бандеровцам и надо!”.

Через те вас вже не дивує і такий висновок адвоката у заголовку: “Никогда силовики не разрешали себя снимать в момент совершения преступления. Впервые это произошло при избиении студентов”? І справді, “беркутівець”, коли світив обличчям перед телекамерою, позбавлявся премії. То чого ж цього разу все було інакше? Бо Заходу України показали звірства “Беркуту” 30 листопада, а Сходу — “звірства “бандер”стосовно “вевешників” строкової служби (до розгону тим же “Беркутом” “зівак” на Банковій).
Тому знову ж не дивуйтеся ще одному заголовку: “От избиения студентов до расстрела на Институтской – это череда спланированных террористических актов”. І це саме так без усякого сумніву! В рамках операції із захоплення Криму і всієї Лівобережної України. Втім Коломойський і трішки Обама цього не дали зробити. То перший тепер — вигнанець з України, а другому не дозволили провести Хіларі Клінтон в президенти США.
Ось такі, по суті, висновки адвоката Титича…

Леонід Романовичов