Про гаубицю “Богдана”, наступний парад та кинутого на гроші Манафорта

723
0

9 серпня до України прийшла радість. Ну нарешті! А то вбили, обікрали, спиляли, розпиляли, віджали, і тут раптом:

“Предприятия «Укроборонпрома» готовы к серийному выпуску тех видов боеприпасов, которые до недавнего времени были дефицитными, заявил президент Петр Порошенко на открытии производственной линии по изготовлению артиллерийских снарядов больших калибров в Государственной акционерной холдинговой компании «Артем»”. (Realist, 9.08.2018р.).

Ну, скаже хтось, заявлена Петром Олексійовичем та ще й лише готовність до серійного випуску снарядів, до того ж посеред столиці(?!) — це для вас радість? Так, бо на безриб’ї, як мовиться, і рак — риба…

Тим більше, що вже наступного дня стало відомо, що “САУ «Богдана» наконец-то показали украинцам». (Depo.ua).

Про що вже тут мова? «Самое важное, что «Богдана» идет под 155-мм «натовским» калибром, а не старым 152-мм…Хотя, долгое время не было понятно, где мы будем брать снаряды такого калибра… И вчера состоялось открытие первой очереди по производству боеприпасов на ГАХК «Артем»…  Все это означает, что к «Богдане» мы сможем очень скоро делать собственные 155-мм снаряды. И не зависеть от партнеров»…

Це текст, а було ще й фото та відео, де видно, що САУ створено на базі КРАЗа з подвоєною кабіною, а гаубиця стоїть на кузові, який буде підсилюватися гідравлічним упором-платформою.

Все доволі красиво, та «за словами військового експерта й публіциста Михайла Жирохова, явно відсутня система автоматичного заряджання. Також, стверджує він, вельми неоднозначним виглядає і база — КРАЗ з російським двигуном, що явно не вкладається в концепцію замкнутого циклу виробництва… Хоча, каже експерт, досягнення «оборонки» явно видно — це насамперед вітчизняний нарізний ствол.

— До речі, майже ніхто не звернув увагу на гучну заяву міністра оборони Полторака про те, що 10 серпня «ухвалить рішення про прийняття на озброєння САУ «Богдана». І що? Заяви офіційно про прийняття на озброєння немає і після 10-го. З однієї простої причини — приймати нічого. Найголовніше — зразок, судячи з усього, не стріляв”, —  пояснив Жирохов».

Втім, основний висновок від експерта такий: «Складається стійке враження, що показали через те, що потрібно було щось показати». (Всі цитати по УНІАН, 13.08.2018р.).

Ось-ось — і ми про це! РНБО Турчинова, Укроборонпром як складова російського оборонного комплексу в Україні зайняті хіба що імітацією діяльності. То перелицюють радянський міномет і назвуть його «Молотом», а частіше просто перефарбовують ще радянські зразки і подають, як нові.

Турчинов же в додаток ще й балується якимись ракетними пусками, котрі, бач, «не мають аналогів у світі»!

А на фронті тим часом немає навіть патронів…

Втім, почитаємо Юрія Касьянова — волонтера, який самотужки налагодив виробництво ударних безпілотників. Тобто таких, котрі можуть стріляти і завдавати бомбових ударів. Зрозуміло, що Міноборони України такі БЛА не потрібні…

Так ось Касьянов 12.08.2018 р. підписує у Facebook низку фото: «Это не чудо-гаубица «Богдана»… Это повстанцы в Сирии на раз-два клепают самоходки, собирают миномёты и производят мины и снаряды… Так же и в годы Второй мировой воюющие страны разрабатывали и запускали в производство орудия, танки и самоходные артустановки за полгода-год, производство боеприпасов осваивали за месяцы на всех более-менее подходящих металлобрабатывающих заводах. Немцы меньше чем за 4 месяца в конце войны, когда бОльшая часть промышленности Рейха лежала в руинах, разработали с нуля и освоили производство реактивного истребителя Не-162 «Salamander» — это абсолютный рекорд.

А пятый год воюющая с сильнейшим противником Украина, только сейчас, на корейских станках с ЧПУ запускает производство 152-мм снарядов, закупает меньше сотни беспилотников в год, и с гордостью показывает недоделанную, похожую на сирийские самоделки гаубицу, которую ещё целых 2 года собираются испытывать и дорабатывать. Ничего, война подождёт»…

Гіркі слова, які відразу зіпсували всю радість… Втім, аби ними все закінчилося! Касьянов далі згадує придворного «волонтера» Бірюкова, який педалює ідею, що всі згадані успіхи лише завдяки «отцу родному, Петру Алексеевичу»:

«А ничего, что отец родной, — продовжує Касьянов. — прихватизировав оборонную «Ленинскую кузню», благополучно её разорил, раздал под склады, автостанции и пивбары?.. Ничего, что вся эта мафия, которая сидит во власти (и та, что рвётся во власть) — вся она и виновата в том, что нет ни технологий, ни станков, ни персонала? Потому что это они всё украли, раздерибанили и чуть было не растащили страну на куски… А теперь, гляди, герои — чудо-гаубицу соорудили на пятом году войны…

Фигня война. Главное — выборы. Грандиозный парад, 4,5 тысячи военнослужащих — когда на фронте страшный некомплект, и склады некому охранять, 260 единиц техники, новые, в единственном экземпляре, гаубицы и ракеты — всё это нужнее тут, в глубоком тылу, потому что именно здесь проходит линия фронта в войне за власть». (12.08.2018 р.)

Що лінія фронту саме в середині України — вказує активність стеце-кремлеботів. Які закопавши Саакашвілі та Савченко, нині перемкнулися на Гриценка, Тимошенко і навіть (про всяк випадок) на Ющенка. Всі наймерзенніші методи Троцького, Геббельса та Кисельова  кинуті у бій.

«И что характерно!» «В Адміністрації Президента заявили, що не володіють інформацією про обсяги витрат на ведення і рекламування Facebook-сторінки Петра Порошенка… Разом із тим, у Адміністрації Президента стверджують, що не розміщують зовнішньої реклами, тож походження тисяч білбордів і сітілайтів з іменем Петра Порошенка невідоме». (Тиждень”, 11.08.2018 р.)

Значить всі ці білборди, розкрутка у Facebook та вірусна антиреклама Гриценка на Youtube

Божим духом живе? Віримо! Тим більше, що «Голос Америки» подав ось такий заголовок: «Порошенко недоплатив Манафорту — канал NBC». (9.08.2018р.) Мова про те, що на суді по політтехнологу і Януковича, і Трампа — Полу Манафорту з’ясувалося, що останній в 2014 році працював і на Порошенка теж. І той йому не доплатив…

Хто-небудь цьому здивований? Коли так, тоді зі “146  реформами” вас, дорогенькі…

Леонід Романовичов