“Марлезонський балет” по-українськи: СБУ і Ко “кошмарять” “Батьківщину”, а поліція — БПП…

696
0

Коли чесно, то ми планували поговорити про інше. Зокрема, про вояж Петра Олексійовича за океан, де не трапилося… нічого. Не те що Трамп з ним не сфотографувався, а навіть жоден конгресмен чи хоча б помічник якогось міністра. Ото тільки якась “неурядова, неприбуткова громадська організація” з Філадельфії вручила йому нагороду.

«Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до США отримав відзнаку «Міжнародний державний діяч» Ради з питань світових справ Філадельфії».

Зауважу, що ледь не половина запорізьких поетів в кінці 1990-х мала шанси стати “людьми третього тисячоліття”. Просто у них не було 100 доларів, аби переслати їх в США і потім все життя пишатися наданим звідти званням…

Про голову Єврокомісії Дональда Туска, якого канцлер Анхела Меркель на копняках (пинках — російською) погнала в Україну сказати гарну промову і посміятися на скорботних заходах з приводу загибелі «Небесної сотні», вже в газеті наступного четверга. Бо в Україні сталися інші події, що потребують негайного відгуку. А саме: Петро Порошенко з його фактичними приватними арміями — СБУ, ДБР та ГПУ, пішов прямою війною на Юлію Тимошенко.

Причини прості. Із Зеленським, як мовиться, все зрозуміло — його не дістати! Це не за тими рейтингами, які нам згодовують, а за реальними, які лежать на столі у Президента. І ці рейтинги ще в грудні змусили Порошенка запросити до АП Зеленського, аби вмовити не висуватися. Потім ці рейтинги підняли по тривозі все угрупування стеце-кремлеботів у новорічну ніч. Далі був січень щоденного знущання над «клоуном», викиди компромату, і у підсумку… рейтинги зросли ще більше.

Тепер ось намагаються пограти на настроях частини населення, якій томос остаточно виїв мізки, що Зеленський — то Путін, а Порошенко — то Україна. А паралельно продавлюють (поки безуспішно) заборону показу “Слуги народу-3”, бо бачать, що хана президентству Порошенка наступить вже у першому турі.

Словом, команда чинного Президента нарешті дійшла до висновку, що боротися треба хоча б за друге місце. Але там міцно сидить Тимошенко. Яка теж не подарунок, втім, на тлі Петра Олексійовича і вона для багатьох виглядає набагато меншим злом.

А тут ще Юлію Володимирівну сіпнуло поскаржитися приватним арміям Порошенка, що Порошенко зайнятий створення «сітки». Якщо по-зрозумілому, то цілої системи тотального підкупу населення.

Найкраще про ту “сітку” розповіли відеоблогери Олександр Дубинський та Олеся Мєдвєдєва, а ще «Страна.ua». Коли вірити згаданим блогерам, то суть справи така. Петро Олексійович як людина економна, зусиллями народного депутата Березенка вирішив забезпечити підкуп щонайменше 4 млн виборців за БЮДЖЕТНИЙ КОШТ.

Ну, ви пам’ятаєте! У січні по під’їздах побігли «агітатори». Їхнім завданням було вичепити прибічників Порошенка і тих, хто потенційно ними може стати. Проанкетувати їх, а далі через виділення соціальної допомоги міськрадами, заохотити виборців грошима.

Втім, у Дніпрі ця система дала збій. Тутешня міськрада раптом полюбила нужденних пенсіонерів і виділила на їхню підтримку 140 млн БЮДЖЕТНИХ гривень. Та «сарафанне радіо» довело інформацію, що «Дають!», не лише тим, хто полюбив Порошенка, а й 90 тисячам інших городян. І всі побігли до мерії! Та була змушена тупо зупинити виплати, бо гроші закінчилися…

Втім, у інших містах — Одесі, Миколаєві, Харкові, на “атракціон небаченої щедрості” нагнуті АП (читай СБУ, ДБР. ГПУ) міськради виділили з БЮДЖЕТІВ від 50 до 90 млн гривень. Через те завдання конкурентів, як стверджують Дубинський і Мєдвєдєва, зараз просте: як тільки-но починають сплачувати гроші, довести інформацію до широких мас пенсіонерів. ЯКІ ТАК САМО МАЮТЬ ПРАВО НА ДОПОМОГУ! І НАВІТЬ БЕЗ ЗАФІКСОВАНОЇ НА ПАПЕРІ ЛЮБОВІ ДО ПЕТРА ОЛЕКСІЙОВИЧА.

І тоді “сітка” трісне миттєво!

Дізнавшись про таку “бяку”, в приватних арміях Порошенка вирішили, що ноги того Дубинського і “Страны” ростуть від Юлії Володимирівни. І ось що сталося:

“В четверг зампредседателя СБУ Виктор Кононенко, курирующий, как уже рассказывала «Страна», политическую охранку, сделал сенсационные заявления. По его словам, правоохранители накрыли целую «избирательную пирамиду» на базе штабов «Батькивщины»…

Одновременно к разоблачению заговора подключилось еще одно лояльное к президенту ведомство. Генпрокуратура отчиталась, что проведено уже более 50 обысков по ч.1 ст. 255 УК Украины (создание преступной организации)” (Страна.ua).

А далі Мінстець поніс Україною інформацію про “російський слід”, “російські гроші”, “державну зраду” і все таке інше. За сталою традицією, Юлія Володимирівна ніяк не прокоментувала події, втім, обіцяна її прес-конференція у п’ятницю.

А тим часом інша приватна армія, вже Арсена Авакова, який хоче таким чином забезпечити собі майбутнє в Україні після Порошенка, теж дала про себе знати.

“Наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції перевіряла офіс партії «Блоку Петра Порошенка» через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців. Згідно із повідомленням ГУ НП у Сумській області , на спецлінію «102» надійшла скарга від місцевої мешканки про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській в Сумах відбувається підкуп виборців. А саме — роздача грошових коштів — за голосування за одного з кандидатів у президенти» (УП, 21.02.2019 р).
Втім, приватна армія вже Порошенка негайно заявила, що дії поліції — «беспредел»: «Без будь-яких законних підстав правоохоронці затримали двох присутніх там осіб та доставили їх до відділку поліції, при цьому безпідставно застосувавши до затриманих спеціальні засоби (наручники). Саме приміщення охоронці порядку без жодних відповідних дозволів опечатали», — зазначають у прокуратурі» (Там же).
Чи не станеться й цього разу все, як у Запоріжжі? Пам’ятаєте, коли один «смотрящий» присилав харківських прокурорів пов’язати заст. голови облради, а інший — вже київське СБУ — за заступником міського голови? Потім дві високі договірні сторони помінялися “полоненими” і все у запорізькому політичному болоті знову затягло ряскою.
Втім, все ж чекаємо продовження цього “Марлезонського балету” ближчими днями.

Леонід Романовичов