Навіщо нам обирати президента, коли “командир” його може легко призначити?

674
0

У вівторок, 5 березня, посол США в Києві Марі Йованович, котра, заплющивши очі, спостерігала за нашою трагедією мінімум два роки, раптом заговорила. Вона мовчала стосовно Надії Савченко і депортації Саакашвілі, тотальної корупції та розкрадання бюджету. Вона всіляко вітала “реформи” Супрун і підвищення газових тарифів, і ось раптом щось трапилося.

Виступаючи на якомусь зборищі записних “грантоїдів”, посол висловила своє “фе” стосовно
останніх подій в Україні.

Тож “рішення Конституційного Суду, на наш погляд, є серйозним відступом у боротьбі з корупцією в Україні”, — каже посол Йованович (тут і далі сайт Посольства).

Нагадаємо, що “Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення» (УНІАН, 26.02.2019 р.). Бо судді, бач, вважають, що згадана стаття суперечить принципу презумпції невинуватості. Посол Йованович з цим не згодна, втім, вона, нещасна, не всесильна і не змогла надавити на Петра Олексійовича, який готується до післявиборів саме таким чином.

І не тільки руйнацією всіх антикорупційних реформ останніх років, а й формуванням такого Верховного суду, щоб наступникам “солодко” стало!

Бо ж “Вища кваліфікаційна комісія вже готова схвалити 31 кандидата з сумнівною репутацією… Це може призвести до такого Верховного суду, в якому 30 відсотків суддів матимуть глибоку недосконалу професійну етику…”

З жалем зауважимо, що посол дбає не про гарний для нас суд, а про суд, який буде карати за непослух. Не приймаєш диктат МВФ та транснаціональних компаній — отримай! Коли ж ви слухняні хлопчики, вас ніхто не зачеплять. Доведено НАБУ…

«Суди скасували успішні зусилля, спрямовані на очищення банківської системи, і особливо непокоїть нещодавнє подання до суду, спрямоване на скасування націоналізації ПриватБанку і повернення його в руки тих, хто його розграбував”.
А тут вже цікаво. Ігор Коломойський доволі успішно веде тяжбу стосовно бандитського відняття у нього Ротшильдами (під виглядом «націоналізації) ПриватБанку. Очевидно, що ймовірна зміна влади закінчиться не лише поверненням цього активу його власнику, а й кримінальним переслідуванням винуватців. І серед них, нагадаємо, посол Йованович. Адже Коломойський у 2016 році здався лише після «бесіди» з нею.
А далі, фактично верховний начальник України заявила: “Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор”. Мова тут про порошенківського Назара Холодницького, у якого не лише в посольстві начальство сидить…

“Уряд України також повинен негайно профінансувати повний аудит “Укроборонпрому” та розсекретити Державне оборонне замовлення в максимально можливому обсязі”…

Це теж вимога посла Йованович. Втім, тут навіть фани «наших західних партнерів» почесали репу: «Та навіщо взагалі витрачати фантастичні гроші на вибори? Хай Марі Йованович призначить нам президента, прокурора і далі за списком. А ми це все, як її холопи, сприймемо».
Реакція ж Петра Олексійовича на команду Марі Йованович теж відома: “Порошенко після гучного скандалу анонсував міжнародний аудит «Укроборонпрому» (УНІАН).
Тоьто виходить, що Ротшильдам мало “Нафтогазу”, “Укрзалізниці” та “ПриватБанку”, які вони вже взяли під свій контроль? А Рокфеллерам теж мало, що фактично весь медичний бюджет України іде під закупівлю у них якихось прострочених ліків та вакцин? І першим, і другим ще “оборонки” воюючої держави захотілося? А введення смертної кари за мародерство на військових замовленнях під час війни посол Йованович часом не хоче в Україні ініціювати? Ні, її цікавлять просто інші люди, котрі будуть грабувати солдата на передовій!
Втім, послухаємо посла далі: «Україна досягла значних успіхів у здійсненні реформ корпоративного управління, особливо в енергетичному секторі. Але незалежні команди корпоративного управління, особливо на державних підприємствах, повинні мати можливість продовжувати свою реформаторську роботу цілісно і автономно».
О! Це головне, про що було сказано того дня! Бо, починаючи з грудня 2017 року, ми проїдаємо читачеві мізки з приводу того, що на 100% державний “Нафтогаз» перейшов (через формування урядом Наглядової ради ) під руку сімейки Ротшильдів. Але формально ж компанія державна?! І прем’єр Гройсман, дочекавшись, коли сплив 5-річний термін знущання глави “Нафтогазу” Коболєва над Україною, вирішив провести конкурс на заміщення його посади.
І тут Марі Йованович відразу прокинулася від сну і сказала «Стояти! Не твоє — не чіпай!» Коболєв і собі заявив, що якогось там Гройсмана він і в гріш не ставить.
Аби “переконати” прем’єра України, була викликана підмога — цілий заступник держсекретаря США із політичних питань Девід Гейл. Той зустрівся з Гройсманом і, як ми розуміємо, пояснив тому “всю глубину наших глубин”. Для проформи Гейл зустрівся з якимись “грантоїдами”, міністром оборони Полтораком та Президентом Порошенком.
Стосовно Степана Полторака, то він, схоже, заст. держсекретаря розчарував. Бо ж у разі, коли вибори підуть не так, армія, яка ненавидить своїх генералів більше, ніж всіх ворогів, не здатна на військовий переворот. Держпереворот, звичайно, можливий, але лише з дозволу Путіна, який буде вимагати від американців свій процент…
Стосовно ж зустрічі з Порошенком і незустрічі зі всіма іншими (Тимошенко, Зеленським, Гриценком і Ко), можемо лише здогадуватися, про що там розмовляли. Та чи утримає Петро Олексійович владу, не гребуючи нічим, в корумпованій країні, у якій конкуренти знають всі його ходи наперед? Наші і Гейлу, і Порошенку співчуття…
Однак, як ви таке могли подумати? Гейл і Йованович — за чесні вибори! Особливо нас розчулила фраза останньої: «Заможна, стабільна, мирна і демократична Україна буде чудовим партнером для Сполучених Штатів”… Одне тут незрозуміло, навіщо Ви, пані посол, персонально робили і робите все, аби Україна не була заможною, стабільною і демократичною?
Та кого це ми питаємо? Марі Йованович і поставлена заради того, аби за хитрими словами ховати інтерес своєї держави. А він у тому, щоб відняти всю економіку для Ротшильдів-Рокфеллерів, а потім розорену Україну, зі зниклим звідси населенням, злити Путіну. Хай користується, про що ще раніше і домовилися…

Леонід Романовичов