Ні слова про оті проклятущі вибори. Ну, майже ні слова…

670
0

Цього разу ні слова про вибори. Навіть попри вояж Петра Олексійовича до Львова і його обіцянку, яку міг би, наприклад, зробити одеський «Чорноморець»… Тобто уявимо собі, що футбольний клуб однозначно вилетить з Прем’єр-ліги, втім, він обіцяє фанатам, що точно стане чемпіоном.

А тим часом настав ранок вівторка і офіційного оголошення переможцем Володимира Зеленського не сталося. Після першого туру (39 кандидатів) все порахували за чотири дні, а тут не зуміли і за дев’ять… Втім, це не про вибори, а про кримінальну історію під назвою саботаж. На жаль, в Україні створено багато структур, трудівники яких отримують високі зарплати плюс можливості хабарів лише за завдання максимальної шкоди Україні й українцям.

Глянемо на той же ЦВК і його керівників. Ось сумнозвісний Кивалов. Фактичний власник державної юридичної академії, середньовічного замку на самому березі моря у Одесі, ну і пам’ятника собі улюбленому. Відразу у двох одеських губернаторів — Ігоря Палиці та Міхеїла Саакашвілі була мрія його посадити. Та у нього в Києві такий дах, що куди там…

Далі кілька слів про ще одного “папередника” — Михайла Охендовського. Попри фігурування у кількох гучних корупційних скандалах, ця креатура Віктора Медведчука перебувала на посаді (до того ж незаконно) кілька зайвих років. Очевидно, що голова ЦВК настільки грошовита посада, що Охендовський збудував собі під Києвом палац, на тлі якого Білий дім американських президентів виглядає його блідою копією.

І ось новий рахівник наших голосів Тетяна Сліпачук. “Глава ЦИК оказалась долларовым миллионером» («Корреспондент.нет», 21.03.2019 о.). Фу, як негарно рахувати чужі гроші! Втім, мова йде про ключову посаду у сьогоднішній Україні, яка й робить Петра Олексійовича таким бадьорим.

А далі ще більше «фу»: «Глава Центральной избирательной комиссии Татьяна Слипачук живет в гражданском браке с народным депутатом Украины, членом фракции БПП Александром Грановским. Об этом рассказал народный депутат Украины Виталий Куприй.
Он напомнил, что в январе текущего года издание «Страна,ua» опубликовало расследование о том, где и с кем встретил Новый год Президент Украины Петр Порошенко.
“Я проверял эту информацию через людей, которые работают в «Синегоре» — она подтвердилась», — рассказал Куприй, добавив, что Слипачук проигнорировала его просьбу прокомментировать эту информацию» (ua24ua, 20.03.2019г.).

Нагадаємо, що Грановський чи не найголовніший «решала» в команді Порошенка. Чи є він громадянином Ізраїлю, «Вікіпедія» не знає, а ось його дві доньки таки мають громадянство США…

Словом, повна безкарність породжує таку систему, що з 21 квітня не можуть порахувати одну форму бюлетеня з двома прізвищами. І ніхто за це не сяде…

А тепер про те, заради чого увесь цей саботаж. Щоб встигти відняти «все, что еще не украдено у этого народа». Поки екзальтовані маси професійних патріотів раділи з приводу мовного закону (який, ще раз зазначу, точно не з благою метою придумувався), ось що відбулося.

Слово народному депутату Єгору Фірсову:

“В четверг Верховная Рада приняла поправку, которая запрещает домохозяйствам устанавливать солнечные панели на земле. На крышах, на стенах – по прежнему можно, а на земле отныне нельзя. Сделано это было затем, что домашние солнечные электростанции в Украине из-за высокого зеленого тарифа в последние годы получили невиданное распространение, и стали превращаться в конкурентов для крупных олигархических СЭС. Только в 2018 году домашних мини-СЭС в стране появилось более 4000!

Такой бешеный рост частной зеленой энергетики не входит в планы Рината Ахметова, который специализируется на строительстве крупных СЭС большой мощности. Зачем отдавать часть рынка обычным гражданам, если можно все забрать себе? И вот Ахметов через депутатов протянул в Раде нужную поправку… <И> теперь простым смертным зарабатывать таким образом запрещено. Можно только олигарху, который и так лопается от миллиардов» (УП, 29.04.2019 р.).

Втім, а чи одному Ахметову це вигідно? Поглянемо свіженький сюжет “Бігус-інфо”: “Королі сонця та вітру: хто з політиків заробить на “зеленому тарифі»(Youtube, 2019.04.29).

Про що там мова? Ще в часи Януковича була придумана схема під Рината Ахметова та братів Клюєвих. Це своєрідний «Роттердам плюс» Порошенка-Ахметова, але вже стосовно «зеленої енергетики».

Суть схеми ось у чому. Є державна атомна енергетика і вона за генерацію 1 кВт отримує аж 57 копійок. Є на 80% ахметівська теплова енергетика, і вона вже отримує за 1кВт 2,15 грн. Є вітроенергетика з тарифом 10 євроцентів (3,3 грн) і є сонячна енергетика з 15 євроцетів (5 грн) за 1 кВт.

Втім, добра Верховна Рада… Вибачте, втім, добрий уряд Гройсмана і урядова коаліція (більшість) у складі БПП+НФ під тиском громадськості зрештою вирішили, що цей тарифний бандитизм потрібно припиняти. Втім, хитро. Ті, хто встигнуть збудувати потужності ВЕС та СЕС до КІНЦЯ ПОТОЧНОГО РОКУ, протягом ДЕСЯТИ НАСТУПНИХ і далі отримуватимуть цей грабіжницький тариф. За наш і атомної енергетики рахунок…

Через те до кінця року намагаються: а) ввести свої потужності “кращі люди” України, б) вони ж через Закон не дають це зробити пересічним громадянам.

Заради кого все робиться? Ну, звичайно ж, заради Ахметова. Поточного року його потужності в “зеленій енергетиці” зростуть у п’ять разів з 210 до 1000 МВт.

Далі є такий Ігор Котвицький (нардеп від “Народного фронту”) — бізнес-партнер Авакова. Співвласником його СЕС виступає дружина Авакова Інна.

Микола Мартиненко (колишній нардеп від НФ, реальний власник того ж НАЕК “Енергоатом”) теж терміново пішов у “зелену енергетику”. Через судову тяжбу записуючи цей бізнес на чужі прізвища…

Коли є “Нарфронт”, то що люди з БПП гірші? Відома багатьом іменами екс-глави НБУ Гонтаревої та фінансового радника президента Порошенка Макара Пасенюка компанія ІСU теж будує СЕС. Простіше кажучи, чи сам Порошенко, чи його “права рука” Ігор Кононенко збираються наваритись на “зеленому тарифі”.

Словом, люди придумали собі годівницю, і коли й пересічні громадяни спробували втиснутися сюди, то тут же, по-тихому, під галас мовного закону їх всіх прибрали з ринку.

Ось так цього разу ми нічого не сказали про вибори…

Леонід Романовичов