Енергодарським школярам: які зміни чекають у новому навчальному році?

547
0

За тиждень енергодарські школярі повернуться до навчального процесу. Хтось піде в 1 клас, а хтось буде готуватися до закінчення школи. Ми зустрілися з начальником управління освіти Енергодарської міської ради Світланою Букреєвою та поцікавилися в неї про нововведення, які чекають на юних енергодарців в цьому навчальному році. Найважливіше – шкільна форма. За словами Світлани Михайлівни, тепер вона не буде обов’язковою. Діти, їхні батьки та керівництво школи можуть самі прийняти рішення, в якому одязі учням буде зручніше відвідувати заняття. Але одяг має бути практичним, ділового стилю
В Енергодарі до сьогоднішнього дня існували російськомовні класи, але на даний момент триває перехід на україномовне навчання. Вже 65 % енергодарських школярів вивчають предмети українською.
Цікаво також, що відтепер оцінки учня — це його особиста інформація, яку вчитель не має права розголошувати, тобто оголошувати на весь клас. У Міністерстві освіти і науки вважають, що так можна вирішити проблему цькування серед школярів.
Також, є інформація, що можливе скасування дошки пошани. Таке нововведення планують прийняти задля збереження особистих даних учня. Але за згодою відмінника та його батьків, в окремих школах можуть залишити такі дошки.
Перше вересня вже не за горами. В Енергодарі буде відкрито 24 класи, вперше поріг школи переступлять 640 дітей. Що ж стосується дитсадків, на сьогоднішній день є дефіцит працівників ­ як вихователів, так і медичних сестер, що зумовлено низькою заробітною платнею. Але за словами Світлани Михайлівни, в планах збільшення зарплат педагогам­освітянам на 10 %.
Ще однією важливою проблемою в школах є нестача підручників. Але енергодарців ця проблема обійшла стороною. Начальник управління освіти міста пообіцяв, що жоден учень без книжок не залишиться.
Отож, як ви вже зрозуміли, на школярів та вихованців дитсадків в новому навчальному році чекає багато цікавого. Нарешті учні зможуть одягати на уроки улюблені джинси, але звичайно, стриманого стилю й темного кольору. Школярам залишається тільки тішити вчителів та батьків гарними оцінками та отримувати задоволення від навчання.

Дар’я КЛИМАК