У Запорізькій області хочуть ввести обов’язкову реєстрацію всіх домашніх тварин

1225
0

Вже багато років поспіль проблема безпритульних тварин у Енергодарі жваво обговорюється, але не вирішується. Аби зрушити питання з місця, була створена спеціальна  комісія, до складу якої ввійшли не тільки представники влади, а й громадські активісти

Днями представники комісії зібралися разом, аби обговорити питання утримання тварин у Енергодарі. Стосувалися вони переважно безпритульних чотирилапих, адже нічийні тварини є неабиякою загрозою для життя та здоров’я енергодарців.

До цього вже були спроби регулювати чисельність безпритульних тварин шляхом стерилізації. Але, на жаль, тільки таким чином це питання вирішити важко. Очільниця благодійного фонду захисту тварин «Надія» Інна Довмат вважає, що обов’язкова реєстрація всіх домашніх тварин (а вже потім стерилізація і свійських, і безпритульних чотирилапих) посприяє зменшенню нічийних тварин в Енергодарі.

У ході засідання підняли питання створення Центру поводження з тваринами, так званого пункту перетримки. Члени комісії зазначили, що у цьому центрі могла б працювати спеціально створена служба для вилову всіх нічийних тварин у Енергодарі. Також її представники займалася б реєстрацією та чіпуванням чотирилапих. І на платній основі енергодарці могли б залишати своїх тварин у центрі на час відпусток.

Йшлося і про дотримання гігієнічно­санітарних вимог. Начальник відділу експлуатації об’єктів комунального господарства Управління комунальної власності  Енергодарської міської ради Володимир Дмитренко зазначив, що представники УКВ та КП «Міськзеленбуд» провели ретельну перевірку міста та дійшли згоди, що Енергодар потребує встановлення спеціальних урн для тваринних екскрементів, адже люди гуляють з домашніми тваринами, які забруднюють газони, дитячі майданчики та місця відпочинку. Володимир Михайлович вважає, що спеціальні місця для прогулянок з тваринами у Енергодарі не мають великої популярності, тому вищезазначені урни треба встановити по всьому місту.

Члени комісії дійшли згоди, що протягом десятиденного терміну необхідно доопрацювати всі пункти програми для вирішення проблемних питань з утримання  всіх тварин у Енергодарі та зібратися знову, аби проголосувати за чіткі дії.

Будемо сподіватися, що за наявності вищевказаної програми, міська влада виділить необхідні кошти з бюджету та посприяє якнайшвидшому врегулюванню наболілого питання, аби всі жителі та гості міста могли прогулюватися Енергодаром, не хвилюючись за свою безпеку.