У Запоріжжі незаконно виготовляли пристрої, які відмотували назад в лічильниках покази

469
0

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Департаменту кіберполіції ГУНП розслідують кримінальне провадженні за фактом створення та збуту за попередньою змовою групою осіб шкідливих технічних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електролічильників, з метою підробки і блокування інформації, порушення встановленого порядку її маршрутизації за ознаками ч.2 чт.361-1 КК України.
Досудовим розслідуванням встановлено, що з лютого 2018 року по теперішній час зловмисники, діючи у попередній змові між собою, з метою незаконного збагачення, організували створення та збут на території держави шкідливих технічних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу процесорів електролічильників, що призводить до підробки і блокування інформації, створення процесу обробки інформації і порушення встановленого порядку її маршрутизації.
У рамках досудового розслідування проведено 15 обшуків у м. Запоріжжя, м.Дніпро та на території Дніпропетровської області, за результатами яких вилучено докази, в тому числі технічні засоби, які підтверджують факти вчинення злочинів зазначеною групою осіб.
Крім того, за результатами проведених лідчих дій, прокуратурою області п’ятьом зловмисникам повідомлено про підозру у створенні, розповсюдженні та збуті шкідливих технічних засобів, які використовувались для несанкціонованого втручання в роботу електролічильників та крадіжок електроенергії, повідомляє прес=служба прокуратури області.
За скоєння даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.