Тепломережi областi проводять перерахунки за опалення та гарячу воду

973
0

Щодо здійснення перерахунку за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу слід зазначити, що Кабінетом Міністрів України була прийнята відповідна постанова. Згідно з цією постановою теплопостачальна організація може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам у зв’язку зі зміною для них ціни природного газу. Підставою для зміни розміру нарахувань є умова, коли ціна природного газу є нижчою від ціни природного газу, що врахована у структурі тарифів, але якщо ціна є вищою, розмір нарахувань не змінюється.

Теплопостачальні підприємства міст Токмак, Василівка та Дніпрорудне з початку опалювального сезону 2019/2020 року щомісяця проводять коригування діючих тарифів на постачання теплової енергії у зв’язку зі зміною ціни природного газу.

У м. Запоріжжя прийнято рішення про зменшення нарахувань за послугу з централізованого опалення на 24% та на 22% − за постачання гарячої води. Теплопостачальним підприємством м. Вільнянськ також прийнято рішення про зменшення обсягу нарахувань за послугу з централізованого опалення за грудень 2019 року на 31%.

У м. Мелітополь розмір нарахувань зменшиться лише на 1% у зв’язку з тим, що діючий тариф було прийнято протягом опалювального сезону 2019/2020 року вже з урахуванням зміни ціни природного газу.

У м. Бердянськ питання перерахунку знаходиться в стадії обговорення з виконавчим комітетом Бердянської міської ради. У разі позитивного вирішення зменшення нарахувань складатиме 20%.

Мінрегіоном України проводиться щомісячний моніторинг прийняття відповідних рішень щодо здійснення перерахунків за теплову енергію та комунальні послуги.