Адвокат покусал полицейских: стали известны подробности конфликта (ВИДЕО)

1085
0

Стали известны новые подробности резонансного конфликта на базе отдыха «Скиф» с участием полицейских и адвоката с женой.

Напомним, около недели назад на базе отдыха «Скиф» во время празднования полицейских начальник полиции Запорожского районного отделения Дмитрий Попов подрался с адвокатом. На место происшествия  была вызвана полиция по 102 и конфликт получил официальное продолжение — Попов был отстранен от должности.

В редакцию «Акцента» поступил материал с версией событий, на основе данных показаний участников и очевидцев конфликта. Приводим его ниже:

«10 червня 2020 року кілька інтернет ресурсів області опублікували інформацію про те, що начебто начальник Запорізького районного відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області  підполковник поліції Дмитро Попов влаштував бійку, вступивши у конфлікт з відпочиваючими на базі відпочинку «Скіф» у районі Домахи.

Як повідомлялося, на базі відпочинку «Скіф», Попов та компанія щось святкували (не вказуючи при цьому що саме) вживаючи при цьому алкогольні напої. Акцент зроблено на вживанні алкогольних напоїв! Для чого це? А хіба дорослі щось святкують без вживання таких напоїв? Чи це для сенсації – п’яні поліцейські, підполковник, бійка, б’ють адвоката!!! Майже як Кагарлик або Павлоград.

Того ж дня, офіційний сайт Головного управління Національної поліції в Запорізькій області оприлюднив/надав свій коментар з цього приводу: ,, У зв’язку з порушенням правил етичної поведінки поліцейських  керівника одного з територіальних підрозділів запорізької поліції переведено на рядову посаду. Проводиться службове розслідування за участю співробітників Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Керівництво ГУНП в Запорізькій області займає принципову позицію щодо дотримання правил етичної поведінки співробітниками своїх підрозділів. Тим більше працівники поліції, які обіймають керівні посади повинні бути взірцем для своїх підлеглих у поведінці  на службі та в побуті.

6 червня був встановлений факт конфлікту на одній з баз відпочинку в місті Запоріжжі. Ставши його учасником, начальник Запорізького відділення поліції ГУНП в Запорізькій області підполковник поліції Дмитро Попов порушив правила етичної поведінки поліцейських поза службою.

На даний час  він звільнений з керівної та переведений на рядову посаду. За даним фактом керівництвом ГУНП призначено проведення службового розслідування за участю співробітників Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Так от повідомляємо, інформація від джерел, які були свідками, чули та бачили, що та як відбувалося, додаємо відео частини конфлікту та інше.

По-перше. Попов Дмитро Геннадійович не в.о. начальника Запорізького районного відділення поліції, а офіційно призначений керівник підрозділу. Призначений на посаду після нападу на відділення поліції та викрадення автомобіля етнічним угрупуванням, яке згодом було затримано у ході спеціальної операції.

Дійсно, в той день кампанія святкувала день народження поліцейського. Серед присутніх було 10 осіб які мають відношення до поліції – поліцейські та їхні дружини. Людина, яка святкувала свій день народження відповідно сама й запросила молодого адвоката Фоміна та його дружину. Тобто адвокат та його дружина не випадково опинилися на базі відпочинку, вони їли вживали напої, спілкувалися з іншими гостями.

Як показала експертиза, Попов алкогольні напої не вживав і цей протокол є в матеріалах перевірки обставин конфлікту. Також присутні, адвокат та його рідня свідчать, що Попов взагалі не бився ні з ким і до нього, від начебто постраждалої сторони, претензій нема. Заколотником усього, винуватцем бійки стала дуже нетвереза жінка молодого адвоката.

Далі. Дружина адвоката, як нова людина у цій кампанії, бо жінки поліцейських все ж більш-менш знайомі, робила спроби якось познайомитися та зрозуміти для себе, хто є хто з присутніх жінок.

Кимось було запропоновано випити ще за того, у кого День народження, тобто за здоров’я Дениса. Але такий примітивний повід випити не сподобався дружині адвоката і вона почала промовляти тост на свій розсуд. Під час цього тосту дружина Дмитра Попова сказала, що хоче піти у своїх справах. Та це дуже не сподобалося вже зовсім п’яній дружині адвоката, ЇЇ понесло на скандал, такого ніхто від неї не очікував, її як прорвало.

«Ти куди? Я тост кажу! Ти в туалет? Так давай тут! Хіба вам, ментовкам соромно?».

А далі від неї ще була купа образ, які принижують честь та гідність будь-якої жінки!

Усі присутні почали робити зауваження дружині адвоката Фоміна, але сам адвокат наполегливо «вмовляв» дослухати тост, який промовляла його дружина. Коли на його «вмовляння» не звернули уваги, він вдарив жінку Попова у плече і вибив суглоб. От за що дружину Дмитра Попова вдарили. А ні за що! Так, п’яна нестриманість.

Почався конфлікт, під час якого працівники поліції, не порушуючи норм етичної поведінки, намагалися заспокоїти, як агресивну дружину адвоката Фоміна, так і його самого.

Відразу Дмитро Попов, його дружина та ще одна поліцейська сім’я залишили таке свято. Коли заступник Дмитра Попова повернувся лише на мить на місце події, за забутими особистими речами, то до нього знову причепився адвокат і поліцейський відразу отримав кілька ударів від агресивно налаштованого адвоката.

Вже пізніше, після такого конфлікту, Попов та інші працівники поліції, які були присутні на Дні народженні, звернулися до обласної лікарні щодо отримання допомоги та фіксації отриманих травм під час бійки.

У підсумку. У заступника Попова – струс головного мозку, пошкодження сітчатки лівого ока, у іншого слідчого – три синці від укусів адвоката, один на тулубі, а два на шиї, у дружини Попова пошкоджено плечовий суглоб (вибито плече). У самого Попова на зап’ясті правої руки три глибокі подряпини, від дружини адвоката, як від звіра. Усі ці травми, звісно, зафіксовано лікарями.

ЗМІ пишуть, що Попов після цього інциденту спілкувався з начальником ГУНП генералом Лушпієнко, та начебто розраховував на підтримку з його боку але її не отримав. Цікаво – звідки їм відомі такі подробиці?

Далі ЗМІ інформують про те, що Попов сховався від покарання або з метою пересидіти цю колотнечу на лікарняному. Ні, це не так.

Звісно, ми не можемо казати, що наші, запорізькі поліцейські золоті, але наші поліцейськи у порівнянні з Кагарликом, Павлоградом та іншими областями ще ого-го нормальні.

Це ж в нашій області, у Мелітополі, під час оформлення ДТП, п’яна особа, звичайний перехожий, не маючий відношення до ДТП, заліз на поліцейський, майже новий, Міцубіші та стрибав на ньому. Це ж у нас, у Вознесенці, п’яні родичі затриманого за керування моторолером у нетверезому стані, викрали під час сутичок також поліцейський Міцубіші. Хіба запорізькі поліцейські застосовували силу та порушували закон по відношенню до хуліганів?

А тут що, як бути у таких випадках поліцейським? Де і як їм святкувати свої свята? А незабаром День Слідчого, День Поліції. Вони теж люди. Ось у цьому випадку, як вважають читачі, можна було уникнути бійки, чи ні? А якщо уникнути, то яким чином, кидати усе та бігти?

Яку пораду можна дати поліцейським після такого прикрого резонансного випадку? Святкувати тільки у своєму колі, без запрошення сторонніх. Святкувати на закритих, не великих територіях або закладах, щоб поблизу не було інших компаній. Ну і звісно не перебирати з вживанням напоїв.

На що ще хочеться звернути увагу керівників поліції? Можливо треба ініціювати заборону на користування поліцейськими соціальними мережами в плані демонстрації фотоматеріалів, як сімейних/родинних так і взагалі. Навіщо давати зайвий раз інформацію криміналітету про себе, про свою родину, про батьків, про своїх колег по службі, про свій автомобіль, дачу, відпочинок за кордоном, та інше? Тільки подивіться – ті у ресторації, інші на пікніку, той п’яненькій, той роздягнутий у Кирилівці, ті на рибалці, інші ще щось демонструють! Навіщо показувати себе у непристойному вигляді на відпочинку – сам у плавках, дружина у купальнику, келихи з пивом та рюмки з іншими напоями.

Вважаємо, що служба у поліції має мати якісь публічні обмеження.

Наостанок. Хочеться, щоб керівництво ГУНП в Запорізькій області не робило таких швидких висновків щодо цього прикрого випадку за участі підполковника Попова. Дивлячись на обставини того, що сталося, можна сказати, що Попов став учасником конфлікту випадково, він та його підлеглі цей конфлікт не провокували, у бійці він участь не приймав, іншим відпочиваючим на території бази відпочинку не заважали, голяка не бігали, інших неподобств не робили, у стані алкогольного сп’яніння він не перебував. То чим підполковник поліції Дмитро Попов порушив правила етичної поведінки поліцейських поза службою?»