«Хороша школа – це не лише про базові знання…»

783
0

Час швидкоплинний, динамічний, багатовекторний. Збагачується свідомість поколінь, переосмислюються стереотипи, змінюються освітні технології, оновлюються формації та поняття життєтворчості. Усе плине, усе набирає нового сенсу. Але є речі, які завжди будуть незмінними, які є тією константою, що вносить у наше життя здатність і прагнення до саморозвитку. Звичайно, мова йде про місію шкільної освіти, а саме про формування та розвиток особистості дитини, здатної до самовдосконалення впродовж дорослого самостійного життя.

Запорізька гімназія «Контакт» уже 30 років поспіль якісно реалізує своє призначення. Постійним пріоритетом школи залишається створення комфортних умов для здобуття учнями освіти й роботи вчителів; формування життєвих компетенцій надання глибоких знань і практичних навичок кожному, хто навчається в закладі.

Тамара Заварзіна, директор Запорізької гімназії «Контакт»:

«Кожен прожитий день, рік – це крок уперед та ще одна сторінка нашої історії, якою ми пишаємося.

Я щиро вдячна своїм колегам, учням, їхнім батькам за повсякденну працю, взаємодію, допомогу в розбудові нашої школи. Спільні зусилля спрямовані на реалізацію викликів, які стоять перед школою та суспільством, а також ті, які кожен з нас ставить перед собою. Ми розуміємо, що школа — це не тільки осередок навчання, а й осередок згуртованості та співпраці, місце, де виховують самодостатню та компетентну особистість, формують у дитини загальнолюдські цінності, створюють атмосферу творчого пошуку та порозуміння.

Я бажаю своїм колегам бути такими педагогами, які запам’ятаються своїм учням не лише як професійні вчителі, але й як зацікавлені та вмотивовані особистості, яких поважають учні, до чиїх порад прислухаються, кому довіряють батьки, з теплотою та вдячністю згадують випускники.

Завжди вдячна батькам наших учнів, які довірили нам найголовніше — своїх дітей — та постійно підтримують ініціативи школи.

Особливі слова вдячності та найщиріші привітання нашим випускникам, які вже визначились у своєму дорослому житті, приходять до школи, діляться власними здобутками, приводять своїх дітей у наш заклад.

Бажаю нашим учням бути щасливими від усвідомлення власних досягнень і перемог та свідомо готуватись до дорослого життя.

Я бажаю «Контакту» зберегти та примножити свої надбання, продовжувати рух уперед з урахуванням викликів та вимог сьогодення, створювати сучасний освітній простір, комфортний для дітей, учителів, батьків».

За 30 років зі стін школи вийшло багато успішних людей, які працюють у різних сферах економіки як на теренах України, так і закордоном. Приємно бачити успіхи, досягнення своїх учнів, а ще приємніше отримувати листи-подяки від випускників. Читаючи їх, розумієш, що кожен твій робочий день як учителя для когось відкриває нові горизонти життя…

Антон Суслов , випускник Запорізької гімназії «Контакт» 2014 року:

«Хороша школа – це не лише про базові знання. Це найперше середовище, у якому ти формуєшся як особистість. Значно легше передавати навчальний матеріал, ніж учити свободи. Я вдячний, що «Контакт» гідно виконує обидві функції. Тут тебе поважають учителі, бо ти хоча й маленька, але особистість. Тут ти завжди знаєш, що можеш прийти з крутою ідеєю до завуча чи директора – і тебе підтримають. Тут учнівське врядування — не порожній звук, а дієвий механізм співпраці учнів та адміністрації. Саме «Контакт» навчив мене бути проактивним і водночас відповідальним за свої вчинки, власну позицію. Саме «Контакт» розвинув почуття любові до Батьківщини, української мови та історії. Зрештою, саме «Контакт» заклав у мені той фундамент, без якого я не міг би досягти того, що маю зараз. Наша гімназія — це не просто місце, де вчився. «Контакт» – це дім, у якому ріс, у якому твоя родина, до якого знову й знову хочеться повернутися».

Марія Веденко, випускниця Запорізької гімназії «Контакт» 2018 року:

«Школа «Контакт» подарувала мені квиток у життя завдяки вчителям, які змогли не тільки навчити мене літератури, біології, математики, але і того, як себе поводити у стресових і складних ситуаціях, як іти по життю з високо піднятою головою. Вони виховали в мені такі якості, як цілеспрямованість, стійкість, мудрість, стриманість.

Школа насправді була моєю другою домівкою. Кожного дня я бачила своїх друзів, котрі залишаються мені близькими й до цього часу. Я знала кожен куточок, кожну парту та кожен плакат, які були в школі. Це почуття людина відчуває тільки в комфортних для неї умовах, такими вони були для мене й у школі.

Існують такі почуття, які не можна висловити, які можна тільки пережити. Мої почуття будувалися роками здебільшого завдяки тому, що кожен учитель віддавав частину своєї душі та любові нам, учням. Цей вчинок я вважаю справжнім проявом любові — найбезкорисливішого почуття на планеті.

Дякую, школо, за те, що була еталоном щирості, мудрості й справедливості. Я взяла всі уроки, що ти мені дала, у своє доросле життя». 

З днем народження, «Контакт»!!!