Характеристика фарб для інтер’єру для різних поверхностей

1881
0

При виборі фарби для інтер’єру потрібно брати до уваги різні технічні характеристики, які впливають на час експлуатації і якість покриття. Розберемо ці характеристики більш детально.

Особливості вибору фарб для інтер’єру

Для фарбування поверхонь всередині приміщення використовується фарба інтер’єрна з різними параметрами. Перед покупкою варто враховувати такі характеристики:

  • матеріал поверхні, на яку наноситься фарба — для цегли, металу або дерева можуть використовуватись різні види фарби;
  • стан матеріалу — чи є попередньо поверхня пофарбованою, чи пориста вона, чи не потребує вона обробки поверхонь додатково або ремонту;
  • умови використання — поверхні у кухні, ванній кімнаті, коридорі повинні мати більшу стійкість до вологи, стирання і механічних пошкоджень. В інших кімнатах ці характеристики можуть бути нижчі;
  • склад фарбувального матеріалу, від якого залежить і наявність неприємного запаху, і безпека матеріалу;
  • фактура — яка може по-різному виглядати і мати різний рівень товщини;
  • якість матеріалу для фарбування та експлуатаційний період, який гарантує виробник;
  • при розрахунку кількості фарби для певної площі потрібно враховувати рівень покриваючої спроможності.

Властивості інтер’єрної фарби для дерева

Крім зовнішніх характеристик інтер’єрні фарби для дерев’яних поверхонь мають мати такі параметри:

  • захист від грибка, що викликає цвіль;
  • створення на дерев’яній поверхні еластичної плівки, яка має стійкість до температурних перепадів і змін показника вологості;
  • відсутність неприємних запахів і безпечність для здоров’я людей.

Хороші фарби Sniezka для дерева можна мити при забрудненні, вони стійкі до пошкоджень механічного характеру, змін кольору та недоступні для потрапляння пилу і бруду під фарбувальне покриття. Після завершення процесу фарбування і повного висушування поверхні вона перестає виділяти запах і не має ніяких інших шкідливих впливів на людину.

Фарби для дерева в залежності від поверхні, на яку їх наносять, можна наносити за допомогою пензля, спеціального розпилювача або валика. Таке покриття дозволяє поверхні дихати, при цьому даючи стійкий захист від ерозійних процесів. Завдяки вмісту спеціальних речовин під покриттям фарби ріст цвілі та інших шкідливих бактерій сповільнюється. Це дає можливість застосовувати фарбу не тільки для дерев’яних поверхонь, але і в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.

Фарби для інтер’єру по металу

У наш час вже набагато рідше інтер’єрну фарбу використовують для фарбування металевих конструкцій або виробів. Але є такі елементи, які, як і раніше потребують фарбування, наприклад, радіатори та труби для опалення приміщень, труби для транспортування газу, конструкції з металу всередині будинків, різні декоративні елементи.

При виборі фарб для ремонту всередині приміщень особливу увагу звертайте на склад матеріалу та його безпеку для здоров’я.