«Ашан» на заклик Зеленського піти з РФ відповів відмовою

2625
0

Французька мережа супермаркетів «Ашан» планує зберегти свою діяльність на території Росії попри заклик президента України Володимира Зеленського покинути ринок агресора.

Про це повідомив генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод в інтерв’ю Journal du Dimanche.

«Найголовніше для нас – зберегти наших співробітників і забезпечити виконання нашої основної місії – продовжувати годувати населення цих двох країн (Росії та України – ред.). У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий прийняти громадську думку, яка з нами не згідна. Нас легко критикувати, але ми відкриті і діємо для цивільного населення», – заявив Ів Клод.

Він також зазначив, що якщо «Ашан» піде із Росії, то без роботи залишаться 30 тис. осіб, 40% з яких – співробітники і акціонери. Крім того, російські клієнти ритейлера просять його залишитися.

Ів Клод підкреслив, що на території РФ працює 231 магазин, а також інтернет-магазин.

Що стосується України, то в нашій країні працює 43 магазини «Ашан». Гендиректор «Ашан» розповів, що ті українські співробітники мережі магазинів, які покинули свої міста через війну і перемістилися на захід продовжують працювати вже на нових місцях.

«Приблизної 100 українських співробітників, які залишили країну, залишаються з іншими співробітниками. Ми навіть налаштували систему, щоб про всіх з них дбали, розміщували і наймали в іншому місці», – заявив Ів Клод.

Також він підкреслив, що компанія допомагає підтримувати українських біженців.

«Ми надали понад 2 300 тонн продуктів харчування, 50 тис. гігієнічних наборів і пожертвували більше ніж €2 млн. І наші акціонери вирішили направити частину дивідендів на допомогу біженцям», – додав він.

Читайте також:

Напад росії на Україну: Оперативна інформація станом на 06.00 27.03.2022 від Генштаба ЗСУ