Санкції з росії можуть зняти, але за певних умов – про це каже Велика Британія

2485
0

Ліз Трасс, Міністр закордонних справ Великобританії, заявила, що санкції, введені щодо російських фізичних осіб та компаній, можуть бути зняті, якщо росія піде з території України та візьме на себе зобов’язання припинити агресію.

Про це пише Reuters.

«Ми знаємо, що Росія підписала кілька угод, яких вона просто не дотримується. Тому потрібні жорсткі важелі. Звичайно, санкції — це жорсткий важіль», — сказала Ліз Трасс.

Вона припустила, що санкції з Росії можуть бути зняті, якщо Кремль змінить курс.

«Ці санкції мають діяти до повного припинення вогню та виведення військ, а також зобов’язань про те, що агресії більше не буде. Крім того, є можливість мати миттєві санкції у разі подальшої агресії у майбутньому. Це реальний важіль, який, я думаю, можна використати «, – зазначила Ліз Трасс.

А поки що цього не сталося, вона закликала подвоїти постачання зброї в Україну та посилити санкції проти Росії.

Також Трас натякнула, що угоду по Україні супроводжуватиме Лондон.

«Коли настане час для переговорів, я хочу, щоб Великобританія відіграла ключову роль у забезпеченні підтримки України в укладанні ефективної угоди«, — наголосила Трасс.

Британський уряд заявляє, що на даний момент він запровадив санкції щодо банків із загальним обсягом активів у 500 мільярдів фунтів стерлінгів (658,65 мільярда доларів США), а також олігархів та членів їхніх сімей зі статком понад 150 мільярдів фунтів стерлінгів.

Читайте також:

«Ашан» на заклик Зеленського піти з РФ відповів відмовою