Кулеба: Байден розуміє, що війна в Україні визначить хід історії ХХІ століття

2599
0

Джо Байден каже, що те, що відбувається в Україні, змінить світ.

Про це розповів Дмитро Кулеба після зустрічі з Байденом у Польщі.

«Президент Байден сказав дві речі. Перше — те, що відбувається в Україні, змінить XXI століття. У нього є абсолютно чітке розуміння цього. Те, про що ми завжди говорили з 2014 року — що це не війна Росії проти України, це війна тиранії проти вільного світу. Ось сьогодні президент Байден так і сказав: те, що відбувається в Україні, змінить історію XXI століття, і ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на нашу з вами користь — на користь України, на користь демократичного світу», — сказав Кулеба.

Дипломат розказав, що американський президент долучився до його переговорів з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та перемовин міністра оборони України Олексія Рєзнікова з міністром оборони США Ллойдом Остіном. За його словами, у них з Байденом була довга розлога розмова.

Кулеба констатував, що жоден партнер не зробив стільки, скільки зробили Сполучені Штати. Увесь обсяг допомоги та підтримки не може бути наразі оприлюднений у ЗМІ. Також, за словами міністра, йшлося про подальші.санкції США та західних урядів проти РФ.

«Ашан» на заклик Зеленського піти з РФ відповів відмовою