Важка втрата: захищаючи рідну землю загинув Герой із Запорізької області, — ФОТО

2426
0

9 серпня 2022 року, під Запоріжжям, у бою з російськими загарбниками, загинув гранатометник Олексій Карастаянов із позивним «Алекс».

Про це повідомили на Платформі пам’яти «Меморіал».

Смертельний бій стався в районі села Степове під Запоріжжям. Захиснику було 43 роки.

Олексій народився у Кривому Розі, але згодом переїхав до Запоріжжя. Закінчив Запорізький електротехнічний коледж та Запорізьку державну інженерну академію.

Працював на металургійному заводі «Дніпроспецсталь». Пройшов шлях від звичайного працівника до начальника сталеплавильного цеху.

— Був справжнім професіоналом своєї справи, чесним та справедливим керівником. Завжди першим приходив на допомогу людям. Його любили та поважали, — пишуть на платформі пам’яті “Меморіал”.

З початком повномасштабної війни Олексій приєднався до 65-ї окремої механізованої бригади та подався захищати Україну від російських окупантів.

— Був люблячим батьком, дбайливим сином, надійним старшим братом, відданим другом. Його поважали побратими. Я пишаюся сином. І дуже сумую. Ти був найкращим сином на світі. Душа так болить, що не передати словами. Біль, страшний біль у душі… Ти поїхав у вічність, – сказала мама захисника Ольга Іванівна.

Поховали Героя на Осипенківському цвинтарі у Запоріжжі. Вдома на Олексія чекали мама, сестра, дружина і дочка.

Москва планирует объявить военное положение в РФ: как это отразится на простых россиянах