Каністра – універсальна ємність для зберігання палива та ПММ

4337
0

Каністри – один з найбільш поширених та популярних видів тари для зберігання та транспортування палива. З їх допомогою можна створити певний запас пального, який стане в нагоді при тривалих заміських поїздках місцевістю, де рідко зустрічаються автозаправні станції. Дві-три повні каністри в кузові дозволять проїхати кілька сотень кілометрів без ризику стати десь на бездоріжжі вдалині від цивілізації. Також така тара є практично в будь-якому приватному господарстві, навіть якщо людина не має автомобіля. Невеликий запас палива може знадобитися для роботи генератора, бензопили, мотокоси або іншої техніки.

Ми пропонуємо купити каністри в магазині Ашан зі швидкою доставкою по Києву та в будь-який регіон України. Також в онлайн каталозі представлений широкий асортимент товарів для автолюбителів від провідних вітчизняних та зарубіжних виробників. У нас можна замовити буксирувальні троси, домкрати, балонні ключі, автомобільні пуско-зарядні пристрої https://auchan.ua/ua/pusko-zarjadnye-ustrojstva/ та багато іншого за найкращими цінами з гарантією якості.

Види каністр та їх особливості

Всі каністри, представлені на вітчизняному ринку, можна кваліфікувати за такими ключовими критеріями:

  • матеріали, з яких вони виготовлені;
  • особливості конфiгурацii;
  • корисний об’єм.

Матеріал – це перше, чим відрізняються ємності палива між собою. Виробники тари використовують кілька видів полімерів, а також метал. Каністри із пластику відрізняються невисокою вартістю і мають малу вагу. Важливий момент – далеко не всі вони підходять для зберігання та транспортування пального. Деякі види полімерів накопичують статичну електрику, яка може призвести до займання вмісту. Також згодом пластик може розкладатися від постійної взаємодії з нафтопродуктами, через що ємність почне протікати. На багатьох АЗС у пластикову тару взагалі відмовляються наливати паливо, посилаючись на норми безпеки та чинні постанови Кабінету Міністрів України. Офіційну сертифікацію на відповідність міжнародним стандартам пройшли лише каністри з HDPE (поліетилен високої щільності), але їхня вартість досить висока.

Металева тара вважається більш популярною та поширеною. Для її виготовлення застосовують сталь та алюміній. До переваг першого варіанта варто віднести підвищену механічну міцність, а до особливостей другого – невелику вагу.

По конфігурації розрізняють горизонтальні та вертикальні каністри. Моделі з першої категорії з’явилися нещодавно на вітчизняному ринку. Їхня відмінна риса — маленька висота і збільшена площа дна. Завдяки такій формі ємність не перекинеться під час руху машини. Вертикальні ємності виконані у класичному форм-факторі. Вони займають менше місця у багажнику, але щоб уникнути перекидання, рекомендується їх додатково фіксувати.

Найчастіше зустрічаються каністри об’ємом 20, 10 та 5 літрів, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для створення необхідного запасу палива.