Суха шкіра обличчя та як з нею боротися

4911
0

Хто не мріє про бездоганну, здорову та чисту шкіру обличчя? Вона робить людину більш привабливою і дозволяє молодше виглядати. Але навіть якщо користуватися дорогою косметикою, пити вітаміни для краси та робити усілякі маски, шкіра обличчя може бути сухою через недостатність вологи. На шляху до здорової шкіри потрібно почати з боротьби із сухістю. Важливо використовувати спеціальні креми, з якими суха шкіра обличчя буде отримувати достатньо живлення та відновлюватись природнім шляхом. Одним із таких засобів може стати крем Бепантен®.

Як виглядає суха шкіра

Якщо присутня сухість шкірних покривів, на деяких ділянках може виникати відчуття огрубіння або лущення. При такому типі себум (шкірне сало) виробляється в недостатній кількості, а через дефіцит вологи він ще й погано розподіляється поверхнею шкіри. Сухість також може проявлятися такими симптомами, як:

● блідість;

● утворення лусочок, лущення, тріщини;

● відчуття стягнутості;

● вузькі пори;

● відсутність еластичності, блиску, грубий вигляд;

● млявість, ознаки раннього старіння.

Причини сухої шкіри обличчя

Сухість епідермісу може виникати з різних причин. Залежно від механізму та характеру впливу, вони бувають зовнішніми та внутрішніми.

До внутрішніх чинників можна віднести:

● генетичну схильність;

● довготривалий прийом антибіотиків чи інших медикаментів;

● гормональний «збій»;

● незбалансоване харчування, однотипні та скудні дієти;

● деякі захворювання, зокрема цукровий діабет, дерматити;

● гіповітаміноз;

● багато стресу;

● куріння та зловживання алкоголем;

● старіння шкіри.

Зовнішні чинники, що негативно впливають на шкіру:

● дуже низькі або високі температури повітря;

● надмірний вплив ультрафіолету;

● електромагнітне випромінювання;

● хлорована вода;

● побутова хімія;

● тривалі гарячі ванни;

● косметичні засоби з поганим складом.

Особливості догляду за сухою шкірою

При сухості шкіри можна використовувати продукти сімейства Бепантен, зокрема крем. Він містить провітамін В5, який сприяє активізації власних функцій шкіри. Декспантенол бере участь в обмінних процесах, сприяє утворенню молодих епітеліальних клітин, а також знімає запальний процес.

Бепантен крем можна наносити щодня. В результаті епітелій відновлюється, його покриває ланолін (природна речовина), що сприяє утриманню вологи у шкірних покривах та зникненню сухості. У процесі використання шкіра поступово відновлюється, стаючи більш шовковистою та гладенькою.