Саджають у підвали, б‘ють струмом, знущаються: майже 200 мешканців Запорізької області у заручниках окупантів

3739
0
На території Запорізької області окупанти продовжують свої терористичні дії, викрадаючи цивільних, представників місцевої влади, керівників підприємств, установ, закладів, організацій. 

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтерв’ю «Укрінформ» розповів скільки від початку повномасштабного вторгнення на території Запорізької області було зафіксовано випадків викрадення людей.

– Із березня російські війська захопили в заручники 453 людини на території Запорізької області. Це не військовополонені, це заручники.

З них 191 досі утримується в неволі: шестеро представників місцевої влади, 13 підприємців, 27 керівників підприємств, установ, закладів, організацій. Вони не звільнені. Їх саджають у підвали, б‘ють струмом, знущаються, вимагають гроші, тиснуть на родини, погрожують викраденням дітей. П‘ятеро неповнолітніх були в заручниках. Трьох звільнили, двоє ще залишаються. росіяни просто ведуть терористичну діяльність. Тих людей, яких утримують тимчасово на день чи два, погрожуючи, вимагаючи – їх узагалі тисячі.

Старух наголосив, що вони офіційно не є полоненими, тому за процедурою обміну не можуть бути визволені.

«Цивільні викрадені. Вони не є військовополоненими, вони є заручниками. Вони отримують свій особливий статус. Кілька десятків із них визволяли за процедурою обміну. Останнім часом таких обмінів немає».

Відомо, що росіяни утримують заручників на території України. Частину вивозили у Донбас, частину в Крим.

Також відомо, що російська армія почала відводити особовий склад з території двух селищ Запорізької області та мінують під’їзні дороги.

Раніше ми повідомляли, що в Енергодарі після вибухів зникли мобільний зв’язок та інтернет.