Злісного правопорушника, який переховувався від адмінарешту, притягнуто до кримінальної відповідальності

735
0

Запорізькою місцевою прокуратурою №2 перевірено стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного арешту співробітниками Запорізького РВП Дніпровського відділу поліції.

Як повідомив «Верже» заступник керівника Запорізької місцевої прокуратури № 2 Володимир Даруда, за результатами проведеної перевірки внесено акт прокурорського реагування за фактами неналежного виконання співробітниками поліції покладених на них обов’язків щодо виконання адміністративного арешту.

На виконання вказаного акту прокурорського реагування співробітниками поліції затримано громадянина П., який понад 2 роки, а саме з лютого 2016 року злісно ухилявся від відбування адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КпАП «Повторне, протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння» та направлено правопорушника до ізолятора тимчасового тримання для відбування адміністративного стягнення.

Також за фактом умисного невиконання постанови суду, яка набрала законної сили громадянином П. місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ч.1 ст.382 КК «Невиконання судового рішення».