Кращі книжкові новинки українських авторів

24433
0

Українське книговидавництво продовжує радувати нас навіть під час війни. Так, відчутний деякий спад. Адже кілька видавництв призупинило свою роботу, деякі книги затримуються через обстріл Харківських друкарень, а інші видаві скоротили плани на випуск.

Проте книжки продовжують виходити, і за півроку ми маємо багато цікавих новинок. Отже, обирайти дозвілля собі до смаку: гральні автомати онлайн чи новинки українських авторів.

Новинки художньої літератури

Не дивлячись на складнощі, видавництва поступово наздоганяють власні плани з випуску книг. Хоч і з деякою затримкою, до читачів дійшли цього року:

  • Вєрочка (Мартін Брест). Довгоочікувана іронічна історія про секретарку українських президентів, від якої і залежить політика нашої країни.
  • Роксолана. Боротьба за владу (Олександра Шутко). Вашій увазі пропонується другий том життєпису всесильної Роксолани. Цього разу на Анастасію Лісовську чека змагання за долю дітей з матір’ю шех-заде. Все це — на тлі політичного життя та інтриг Європи і Азії.
  • Мобілізяка (Влад Якушев). Нова розповідь про війну на Донбасі від автора хітового роману “Карателі”. У книзі викладені події 2015-16 років.
  • Віфлеєм (Володимир Лис). Новий роман від знаного українського прозаїка. Книга сподобається тим, хто полюбляє багато читати. Від стародавнього світу до сучасної України: автор майстерно переплітає часи та долі у цьому творі.

Не тільки художня: біографії та наукпоп

Не стоять в стороні й видавництва, які спеціалізуються на нехудожній літературі. Ще з минулого року спостерігається суттєвий бум у виданні науково-популярної літератури.

  • Далекосхідна одіссея Івана Світа (Ольга Хоменко). Ця цікава біографія розказує про життя  розказує про українську діаспору Далекого Сходу, Зеленого Клину, Маньчжурії та її життя. А також про повне пригод життя громадського діяча, який був змушений покинути рідну Україну та відправитися у екзотичні для нас краї.
  • Зоологічна екскурсія супермаркетом (Леонід Горобець). “Віхола” продовжує радувати нас якісним научпопом у своїй серії в м’якій обкладинці. Автор блогу Стромата Леонід Горобець у своїй новій книзі розказує, чому у наших супермаркетах саме такі продукти та в чому різниця між кількою, тюлькою та анчоусом.
  • Непальська масала (Юрій Борисов). Історія двох українських мандрівників, які потрапили до піддашшя світу — загадкового Тибету.