Ствольна та реактивна артилерія: росіяни почали обстріл території ЗАЕС, — ПОДРОБИЦІ

4667
0
В окупованому Енергодарі окупанти почали обстріл АЕС.

Місцеві припускають, що росіяни таким чином прикривають підключення АЕС до російської мережі.

В окупованому Енергодарі що в Запорізькій області, окупанти намагаються спровокувати екологічну катастрофу обстрілюючи самих себе. Запорізьку АЕС почали обстрілювати – в окупованому місті Енергодар, де вона знаходиться, чути вибухи.

Про це повідомляє Телеграм канал Оперативний ЗСУ.

“За повідомленнями місцевих мешканців зараз орки проводять артобстріл Запорізької АЕС в Енергодарі зі ствольної та реактивної артилерії. Українських співробітників станції не випускають з території. Співробітники, яких орки завезли терміново евакуюються.” – йдеться в повідомленні.

У місцевих телеграм-каналах нагадують, що росіяни зігнали на станцію багато військової техніки, «Енергоатом» також раніше повідомляв про намір росіян розмістити вибухівку в машинних залах енергоблоків. Тепер місцеві стверджують, що вогонь ведеться зі ствольної та реактивної артилерії.

Українському персоналу при цьому не дають покинути територію станції. Натомість співробітники росатому терміново евакуюються. Ті ж, хто ще залишився на АЕС, пересуваються по території у протигазах та костюмах хімзахисту.

За поки непідтвердженими даними повідомляється про два «прильоти» по території АЕС. Місцеві припускають, що таким чином росіяни хочуть виправдати підключення станції до російської електромережі, а також обстріли Нікополя з території ЗАЕС.